Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада Житомира хоче продати будівлю школи № 18?
 
6-07-2010, 10:11  Суспільство

Влада Житомира хоче продати будівлю школи № 18?

 


Влада Житомира хоче продати будівлю школи № 18?



'Влада



У новому навчальному році однією школою в Житомирі може стати менше. Причина - фактичне розформування школи № 18.

'Влада



Батьки школярів переконані, що міська влада просто хоче продати їх навчальний заклад. У школи - величезна територія і саме ця земля, на думку батьків, стала для когось «ласим шматком», - пише Діана Мінаєва, газета 20 хвилин.

Влада пропонує перевести учнів 18-ї школи в школу № 1, що знаходиться неподалеку.

Але такий варіант абсолютно не влаштовує батьків. «В цій школі наші діти будуть другосортними. І самі вчителі першої школи це підкреслюють », - лунало на зборах батьків.

У четвер 17 червня в ЗОШ № 18 відбулися батьківські збори, які більше нагадували бурхливий мітинг. Питання організації нового навчального року там не обговорювалися. Мова йшла про реорганізацію школи.

'Влада




Проводивший збори директор школи Петро Котенко всіляко підкреслював, що рішення про закриття школи ще не прийнято і поки знаходиться в стадії обговорення:

- Йдеться про можливий варіант реорганізації двох навчальних закладів в один. Жодного рішення з цього питання поки немає. Я підкреслюю, ми говоримо тільки про можливий варіант.

Головною причиною такої реорганізації, за словами директора школи, є незадовільний стан самої будівлі і відсутність фінансування на ремонт.

До цих пір шкільні класи опалюються за допомогою печей. Близько двадцяти шкільних печей вимагають ґрунтовного ремонту. А ще в школі відсутній спеціально обладнаний клас трудового виховання. Загалом, грубо порушуються інтереси і права самих школярів, страждає навчальний процес.

Заради школярів або заради наживи? Батьки школярів переконані, що причина зовсім в іншому. І турботою про дітей тут і не пахне.

Просто комусь сподобалася територія школи та її попросту хочуть відібрати. Адже знайшлися ж у минулому році в бюджеті гроші на проведення в будівлі школи водопроводу і каналізації.

- Я сама закінчила цю школу, - розповіла Світлана, мама першокласника. - Я знаю викладачів і все в цій школі. Також я чудово знайома і з першою школою. Я категорично проти закриття вісімнадцятої школи. Я не можу сказати, що в школі № 1 настільки погано. Але я бачу суттєву різницю між школярами та випускниками цих двох шкіл. Педагоги в цих двох школах дуже відрізняються в першу чергу ставленням до дітей.

Батьки учнів школи № 18 звернулися за допомогою до житомирського мецената і «легіонера» Олександра Коцюбко. Всі учасники зборів дружно підписали лист-звернення з проханням представляти і відстоювати їх інтереси перед міською владою.

- Чужих дітей не буває, - переконаний Олександр. - Школу ми відстоїмо. І гроші на ремонт цих нещасних грубок підкажемо мерії де знайти.


Нагадаємо, Житомирська школа № 18 має в місті не зовсім добру славу. 11 вересня 2008 в стінах закладу загинув десятикласник Андрій Маслюк. Смерть наступила в результаті умисних тілесних ушкоджень. Справа була порушена прокуратурою Богунського району.

За матеріалами "Журнал Житомира".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!