Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі розпочалася акція «Георгіївська стрічка»!!!
 
25-04-2010, 09:50  Культура / Суспільство / Армія / Випадки / Відпочинок / Історія / Свято

У Житомирі розпочалася акція «Георгіївська стрічка»!!!

 
Організатор акції – Житомирська обласна громадська організація "Російська співдружність". Георгіївська стрічка – це символ пам'яті багатьох поколінь захисників Вітчизни, котрий вони пронесли через віки.
'У

Кольори стрічки – чорний і жовтогарячий символізують "дим і вогонь", вони є знаком доблесті солдата на полі бою. За словами керівника Житомирської обласної громадської організації "Російська співдружність" Є. Тіміряєва, в минулому році в Житомирі було вручено більше 5 000 георгіївських стрічок.
'У

Формат проведення інформаційно-просвітницької акції цього року буде особливим. З метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років, їх подвигу та жертовності представники організації разом зі своїми бойовими побратимами зустрінуться зі школярами та студентством Житомирщини.
'У

Нащадки героїв вручать житомирянам і жителям нашої області чорно-помаранчеву стрічку на знак глибокої поваги до подвигів батьків, дідів. У ювілейному – 2010, акція буде проходити з 23 квітня по 9 травня ".
'У

Свою історію Георгіївська стрічка веде від ордена Святого Георгія, заснованого у XVIII столітті російською імператрицею Катериною II. До 1917 року орден Святого Георгія був вищою військовою нагородою Російської імперії.
'У

Георгіївська стрічка призначалася до ордена Святого Георгія, Георгіївського хреста і Георгіївської медалі. З незначними змінами стрічка увійшла в систему нагород Радянського Союзу і називалася гвардійською. Її використовували в обробці колодки Ордена Слави та медалі "За перемогу над Німеччиною".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!