Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У державному архіві Житомирської області відкрилася виставка
 
30-04-2010, 09:55  Культура / Суспільство / Влада / Армія / Історія

У державному архіві Житомирської області відкрилася виставка

 
'У

Значний інтерес викликає розділ виставки «Життя під окупацією, біль і надії «остарбайтерів». Рух опору», в якому вміщені фільтраційні справи, списки громадян, вивезених на примусові роботи до Німеччини, зокрема тих, які так і не повернулися додому.

Заслуговує на увагу колекція «Листів з неволі». Ці скромні поштові картки пройняті глибокою тугою за рідним і близькими, любов'ю до Батьківщини, вірою в неминучу перемогу.
'У

На виставці також можна ознайомитися з листівками окупаційної влади, які закликали до роботи в Німеччині, описували «веселкові перспективи майбутнього «Європейської держави».

Чільне місце займає колекція листівок і пресових видань, надрукованих партизанськими з'єднаннями і підпільними організаціями, які діяли на території області.
'У

Документи окремих радянських військових з'єднань і частин висвітлюють хроніку боїв за визволення як населених пунктів Житомирщини, так і поневолених народів Європи.

У фонді Житомирського обласного військкомату представлені відомості про паспортизацію військових поховань, братських могил, списків похованих у них радянських воїнів, і наших земляків загиблих на різних фронтах Великої Вітчизняної війни.
'У

До уваги пропонуються також стенди фотодокументальної виставки, підготовленої працівниками державного архіву області у 1995 році до 50-річчя Великої Перемоги.

Виставка буде діяти в читальному залі Державного архіву Житомирської області з 28 квітня по 11 травня 2010 року.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!