Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Янукович списав проблему цензури ... на підступи опозиції
 
14-05-2010, 10:45  Культура / Суспільство / Політика / Влада / Відпочинок / Вибори 2010

Янукович списав проблему цензури ... на підступи опозиції

 
Президент Віктор Янукович стверджує, що його Адміністрація не втручається в роботу засобів масової інформації.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС, коментуючи заяву "Репортерів без кордонів" про спроби встановити контроль над засобами масової інформації в Україні.

«Ці звинувачення висуває опозиція. Якщо у неї є якісь докази цього, вона може використовувати свої можливості і звернутися до суду», - сказав Янукович.

У відповідь на зауваження журналіста, що «Репортери без кордонів» – це не опозиція, а міжнародна організація, глава держави відзначив:
'Янукович

«Я читав ці листи, я хочу сказати, що я дав доручення працівникам, які займаються питаннями контактів із засобами масової інформації. У мене підготовлена довідка, яка виключає будь-яке втручання з боку адміністрації президента чи моїх працівників у роботу засобів масової інформації. Таких фактів не існує, це неправда. Я про це неодноразово говорив».

На думку Януковича, заяви про випадки політичного тиску на засоби масової інформації – «це спроба опозиції звинувачувати мене в тому, що є утиски свободи слова в Україні».

«Насправді цього немає. Я хотів би, щоб ви показали мені журналіста чи головного редактора будь-якого видавництва, який би підтвердив цей факт. Покажіть мені! Є певні внутрішні протиріччя на рівні адміністрації тих чи інших видавництв, каналів або друкованих засобів масової інформації, приватних, в які ні я, ні мої працівники не мають права ніяк втручатися і регулювати між ними відносини. Це не наша справа, тому що це було б, навпаки, втручання, і я цього ніколи не буду робити», - заявив президент.
'Янукович

Нагадаємо, 6 травня журналісти ТСН оприлюднили відкритий лист, де заявили про введення цензури на телеканалі «1 +1». На наступний день, 7 травня, журналісти СТБ у своєму відкритому листі також заявили про системну цензурі на каналі. Керівництво обох каналів заперечує тиск на своїх співробітників.

З моменту обрання Віктора Януковича президентом «Репортери без кордонів» вже тричі висловлювали свою стурбованість погіршенням ситуації зі свободою слова в Україні.

У відповідь Янукович запевнив, що буде відстоювати свободу слова і захищати інтереси журналістів.

Європейська федерація журналістів та Європейська група Міжнародної федерації журналістів також стурбовані ситуацією зі свободою слова в Україні.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!