Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бідняки XVII століття носили джинси
 
22-09-2010, 00:17  Культура

Бідняки XVII століття носили джинси

 
Невідомого італійського художника XVII століття, чиї 10 картин, зібрані з різних колекцій в Італії і США, виставлені в Galerie Canesso в Парижі, охрестили «майстром блакитних джинс».

Бідняки XVII століття носили джинси



На своїх роботах він зобразив бідняків в одязі з тканини, що дуже нагадує джинсову матерію, повідомляє Daily Telegraph. На одній з картин жінка у джинсовій спідниці лагодить одяг, на іншій - дівчинка-підліток у рваній блакитній джинсовій спідниці просить милостиню, на третій - зображений хлопчик у рваній куртці з темно-синьої тканини. Діри на куртці і спідницях демонструють світлу підкладку темно-синіх речей - в точності як на сучасних джинсах.

Вважається, що джинси винайшли або у Франції, або в Італії. А слово denim «джинсовий матерія» зводять або до Німу у Франції, або до Генуї, назва якого звучить як Gênes у французькому, пізніше перейшло до англійського jeans. Документальних доказів тієї чи іншої гіпотези до сьогоднішнього дня було дуже мало. Були присутні лише свідчення про постачання дуже дешевої матерії з Генуї в північну Європу в середині XVII століття.

На відміну від дорогих прикрашених нарядів аристократії, які сьогодні зберігаються в музеях, одяг бідняків зношувався до такого стану, що його доводилося викидати. Саме тому міцна джинсова матерія завжди цінувалася робітничим класом.

Мистецтвознавці вважають, що знайдені картини створені в околицях Венеції. «Ним або Генуя? Я не знаю. Але забавно думати, що джинси існували вже в 1655 році », - говорить один з організаторів виставки, дизайнер Франсуа Жірбо.

Джерело - ІА «Росбалт»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!