Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі видано довідник «Житомир багатонаціональний»
 
16-06-2011, 15:56  Культура

У Житомирі видано довідник «Житомир багатонаціональний»

 
15 травня в прес-центрі Житомирської міської ради відбулася презентація інформаційного довідника «Житомир багатонаціональний".

У Житомирі видано довідник «Житомир багатонаціональний»



Довідник включає матеріали про національно-культурні товариства, які існують і працюють в Житомирі.

Творцями довідника є начальник управління міської ради по зв'язках з громадськістю Ольга Білобровець та провідний спеціаліст управління міської ради зі зв'язків з громадськістю Ю. Огірчук.

З вступним словом на презентації довідника виступив заходів Володимир Дебой, а саму презентацію провела секретар Житомирської міськради Наталія Леонченко.

На події були присутні представники Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність», незалежне релігійне суспільства прогресивного іудаїзму "Штерн", представники грецької, німецької, польської, організації та об'єднання лемків.

Для видання довідника з 24 національно-культурних товариств Житомира інформацію надали про себе тільки чотирнадцять.

Сьогодні в Житомирі проживає приблизно 29 тис. росіян, 13,8 тис. поляків, близько 1,5 тис. білорусів і євреїв. Всього є представники близько 100 національностей.

У довіднику можна ознайомитись з діяльністю організацій, їх керівниками, і контактними даними для зв'язку.

Це тільки перший крок. Міські власті запропонували присутнім представникам національно-культурних товариств Житомира провести Фестиваль національної кухні, до або під час святкування дня міста, на що останні охоче відгукнулися.
В процесі діалогу представники, а саме Є. Тіміряєв, В.Лясковская-Щур, В. Піньковський, М. Гурвіц, Я. Теплий, Н. Куркчі розповіли про досягнення своїх організацій.

Представниця польського співтовариства «Полонія» В.Лясковская-Щур підняла питання про можливість перейменування вулиці Котовського на вулицю Падеревського, на що М. Леонченко дала таку відповідь:

«Справа в тому, що В.Лясковская-Щур вже не в перші звертається до міської ради щодо перейменування вулиць, вшанування пам'яті Я. Падеревського. Я хотіла, щоб ми чіткого зрозуміли одну річ: розвиток національно-культурних товариств та збереження традицій і пам'яті національних не має породжувати міжнаціональну ворожнечу. І коли сьогодні деякі громадські чи політичний організації, сили дуже активно протистоять і реагують на певні прізвища, у тому числі на Падеревського, то потрібно виносити рішення питання спочатку в тому напрямку, щоб сісти за стіл переговорів, домовитися, знайти якийсь компроміс, знайти взаєморозуміння, а лише потім вирішувати питання, які стосуються життя суспільства. Тому ми влада, і ми ставимо собі за мету зберегти мир в домі, під назвою «Житомир» »

Також порушувалося питання, щоб створити «Будинок національностей». На думку представника Житомирської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщіна» Ярослава Теплого для цього можна було б використовувати кінотеатр "Жовтень". Н. Леонченко відповіла, що для цього потрібно знайти того, за чий рахунок буде проведена реконструкція і кому кінотеатр передати на утримання. Тому національно-культурних товариств буде запропоновано розміститься в міському Палаці культури.

Презентація закінчилася несподіваним виступом дітей, учасників Житомирської спільноти греків.

Сергій Харчук, «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!