Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міська влада вважає Житомир самим космічним містом в Україні
 
18-05-2011, 18:05  Суспільство

Міська влада вважає Житомир самим космічним містом в Україні

 
18-20 травня в Житомирі проходить Міжнародна наукова конференція «Людина - Космос». До обговорення стану і перспектив космічної галузі України та сусідніх держав приєдналися представники міської та обласної влади.


0



Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю.

Секретар Житомирської міської ради Наталія Леонченко у своєму виступі зазначила: «Наше місто стало тією колискою, що дала дорогу в мир нашому славному земляку Сергію Корольову. Сьогодні ж в Житомирі функціонує єдиний в Україні музей Космонавтики, де представлені експонати космічної тематики з усього Радянського Союзу. Природно, що постало питання про його розширення ».

Як каже Наталя Леонченко, вже незабаром при музеї працюватиме планетарій, роботи зі спорудження якого вже ведуться: «Це стане додатковою родзинкою в космічній значимості нашого міста», - додала секретар Житомирської міської ради та закликала житомирян пишатися містом. Адже Житомир - мала батьківщина видатного український - Сергія Павловича Корольова і по праву може вважатися науково-дослідним центром з вивчення історії розвитку підкорення космосу людиною.

Нагадаємо, що напередодні, 14 травня, відбулася зустріч секретаря Житомирської міської ради Наталії Леонченко, заступника голови губернатора Віктора Балюрко з відомим українським космонавтом Георгієм Гречко.

Візит Георгія Михайловича в Житомира відбувся в рамках заходів, присвячених 50-річчю польоту Юрія Гагаріна в космос, які будуть здійснювати протягом всього 2011 року.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!