Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Гурт "В Мережі" - молоді таланти нашого краю
 
1-08-2011, 16:16  Культура

Гурт "В Мережі" - молоді таланти нашого краю

 
Мистецтво різнобічне, мистецтво багатогранне, мистецтво кольорове та чорно-біле... Мистецтвом можна вважати все, що твориться від душі, з любов'ю, з натхненням... Навіть з пожовклого листка можна зробити мистецтво - оспівавши у пісні, описавши у вірші, змалювавши на картині...

'Гурт



Назва: "В мережі"
Склад: YuraLifer (Юра Хробуст), Lookup (Вітос Кріль)
Стиль: реп
Місто: Черняхів
Рік заснування: 2010

Герої сьогоднішньої статті поєднали музику, поезію і навіть образотворче мистецтво, адже малюють словами й витворюють картини в нашій уяві...

Поетизуватимуть і читатимуть свою історію музики у реп виконані учасники гурту "В мережі".

Для тих, хто чув тільки Децла, розкажіть, що це за стиль музики реп? Хто є "заслуженими" авторитетами реп-культури і на кого рівняєтесь ви самі.

YuraLifer: Чомусь, перш за все, в голову приходять слова російського репера ST: "Реп не штампується, це мистецтво". Для мене особисто, реп - це дійсно мистецтво, зі своїми правилами, історією, авторитетами, проблемами і тому по¬дібним. Заслуженими авторитетами особисто для мене є такі хлопці як "2Рас", "Bushido", "Fler"... З українських реперів хочу виділити: "Інквізицію", "На Відміну Від", "Аромотерапію". Хлопці роблять справжній хіп-хоп.

LookUp: Реп - це точно не стиль музики, такий, як співає Іво Бобул чи Михайло Поплавський. Для мене реп - це вже більше року, як друге життя, як нове дихання. Ніколи не думав, що буду займатись репом, але декілька українських і російських реп-виконавців переламали думки, та вирішив спробувати себе в цій справі! Ми наче ні на кого не рівняємось, просто хочемо розкрити якісь свої особисті та суспільні проблеми, от і все.

Чи потрібні вокальні здібності для "читання"? Як на мене варто тільки по-займатися із скоромовками і вперед.

YuraLifer: Головне душа! Головне ідея! Те, що ти хочеш донести своїми рядками. А вже твоя вимова грає другорядну роль. Багато сучасних реперів мають такі мовні дефекти, що "йо-ма-йо"! Але читають, і читають доволі непогано

Тобто "я хочу стати репером" і байдуже, що не можу й два слова "скласти", головне моє велике бажання?

YuraLifer: Ні! Одним бажанням тут не обі¬йтись! Потрібно мати хоча б якийсь музичний слух, кілька хороших друзів, декілька цікавих тем. І "товаришувати" з римою, вміти яскраво описати емоцію або подію.

Реп та музичні інструменти поєднувані? Чи хочете спробувати репувати під акомпанемент піаніно?

LookUp: Я не проти. Але якщо вже "репувати" під такий акомпанемент, то недовго, оскільки треки вийдуть досить одноманітними, на мою думку. Треків 2-3 можна записати, новий стиль все-таки, нове звучання. До речі, знайомий гурт "На Відміну Від" зробили акустичну програму вже під гітару чи піаніно - багато одноманітності...

Розкажіть трішки про себе, як ви "здибалися" і з чого почався реп?

LookUp: Та ми прості собі "хлопці із села". Дуже так не товаришували, до того, як почали займатись репом. А саме захоплення ним вийшло досить спонтанно... Я вже і не пригадую, як саме почалась наша співпраця у цьому напрямку, але точно пам'ятаю, що вона вже закріпилась після виходу в мережу першого треку.

"...після виходу в мережу першого треку", це й стало поштовхом для назви гурту, чи вона виникла перед цим?

LookUp: Ні. Спочатку було декілька варіантів для назви гурту. І навіть коли ми вже закинули трек в соцмережу була інша назва, але через деякий час ми змінили її", і залишились на варіанті "В Мережі".

Читала тексти ваших пісень, здебільшого - тематика кохання, не боїтеся що ваша аудиторія буде обмежуватися 15-літніми фанатками і не більше?

YuraLifer: Колись мені один знайомий сказав лірика буде завжди актуальна. І її слухають не лише дівчатка.

Чому реп і рок - два вічно ворогуючі стилі? Ви як представники першого, ска-жіть чим реп кращий за рок-музику?

YuraLifer: Особисто я, нічого проти року не маю. І не хочу когось переконувати в тому, що щось краще. Кожному своє, комусь - реп комусь - рок, комусь - попса. Все на вибір людини. А ворогують тому, що просто не розуміють інших. Справжні меломани можуть слухати рок і реп.

LookUp: Ніколи не любив тяжкий рок, він вантажить мій мозок. /Іегкий рок - так, я не проти послухати, подобаються навіть деякі рок-гурти. А чому саме ворожнеча між цими стилями, я і сам не знаю. Люди, певно, створили собі таку ілюзію... В кожного свій стиль і смак. Я не хочу захищати реп, але і рок грузити теж не маю права.

Вважаєте свою діяльність мистецтвом? Тексти ваших пісень це поезія?

YuraLifer: А тексти наших пісень - це незрозуміла суміш поезії та прози, суміш чорного і білого. Це коктейль думок і рим, які народжуються в наших головах.


LookUp: Наші тексти - провал всієї сучасної поезії. Реп - це мистецтво, і ми намагаємося творити щось подібне цьому.

А хто пише тексти? Чи можете прямо зараз скласти невеличку реп-пісню про наш журнал, буквально кілька рядків.)

YuraLifer: Тексти пишемо разом. Тобто кожен свою частину. Не проблема.
"Мистецькі грані" - досить цікавий проект.
Хороші журналісти і редактори за це їм респект.
Цікаві рубрики, і інтерв'ю непогані.
Піаримо по повній програмі "Мистецькі грані".

Самі читаєте поезії українських чи зарубіжних авторів, чи доводилось черпати ідеї для треків з класиків літератури?

YuraLifer: Особисто я намагаюся читати класику, але, чесно кажучи, не всі ці твори до подобаються. Більше люблю сучасних авторів. А черпаю ідеї з життя. Так легше! Я б порадив прочитати "Майстер та Маргарита" Булгакова. Вважаю цю кни¬гу однією з найкращих в літературі. А ще прочитайте "Цього ви не знайдете у Яндексі" Артема Чеха та "Поклоніння ящірці" Любка Дереша.

Чому стиль одягу в pen-виконавців такий: широкі штани, кросівки і т.д. Що ви цим пропагуєте?

YuraLifer: Ні! ні! Ні! Які широкі штани?! Я ніколи особисто не любив pen-одягу. Та й на даний момент "репер" це вже не штани. Та й головне не те, що зовні, а те, що в середині. Особисто я більш полюбляю Casual Style. Мені і зручно, і подобається.

Ви вже мали досвід виступу на ауди¬торію чи поки заполоняєте Інтернет?

YuraLifer: Були виступи і на аудиторію, паралельно заполоняємо Інтернет. Загалом як і всі музичні гурти-початківці в Україні. Далі більше, далі краще. =)

Побажання читачам і все, що хочете додати про себе?

YuraLifer: Всім читачам "Мистецьких граней" хочу побажати щастя, здоров'я, успіху. Побільше якісної музики, хорошої літератури, прекрасних картин, і мільйони хвилин щасливого життя. Щоб ви посміхалися всім і завжди. А ми будемо дарувати вам радість через свої пісні, і виступи. Більше про нас можна дізнатись на нашій офіційній сторінці у ВК:
http://vkontakte.ru/public23658450.
Запрошуйте на концерти. Приїдемо прокачаємо ваше містечко. Чекайте наш мікстейп!

LookUp: Бажаю вам великих вух, щоб ви зуміли перенести і прослухати нашу творчість. Здорових очей, щоб ви бачили нас на концертах. Та гарного музикального смаку, щоб ви змогли оцінити нашу творчість. Ваші "В Мережі"! Любимо! Цінуємо! Цілуємо! Почуємось.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!