Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бердичівляни знайшли в Житомирі чарівну «Червону Руту»
 
25-10-2012, 12:47  Культура

Бердичівляни знайшли в Житомирі чарівну «Червону Руту»

 
Ось уже протягом двадцяти трьох років культовий молодіжний всеукраїнський фестиваль «Червона Рута» відкриває світу нових талановитих молодих артистів, які завдяки своїй творчості і таланту гідні зайняти місце серед зірок української естради. Перший фестиваль «Червона Рута» пройшов ще в часи СРСР 24 вересня 1989 року в Чернівцях, і з тих пір став щорічним святом української музики. Саме він дав путівку в життя таким популярним виконавцям, як Олександру Пономарьову, сестрам Тельман, Ользі Юнаковій, ЕL Кравчуку, Наталії Могилевській та Ані Лорак. Всі вони свого часу стали переможцями фестивалю "Червона рута".

Бердичівляни знайшли в Житомирі чарівну «Червону Руту»



Брали участь і вигравали в ньому і такі групи, як «ВВ», «Табула Раса», «Танок на Майдані Конго», «Тартак», «Мотор` Ролла »,« Піккардійська терція »,« Шао БАО » та багато інших, які зараз радують нас своїми піснями з великої сцени. І ось в суботу 20 жовтня відбувся обласний відбірковий конкурс фестивалю «Червона Рута», який проводився у місті Житомир.

Дуже приємно, що участь у конкурсі разом з іншими виконавцями та музичними групами взяли участь і талановиті колективи міста Бердичева, є серед учасників і місцеві співаки. Особливо слід зазначити, що вони гідно представили місто Бердичів на фестивалі і навіть змогли зайняти декілька призових місць. Так, в напрямку український автентичний фольклор переможцями в напрямку хоровий спів стали гурт «Вінець» та дует «Щебетухи» з міста Бердичева. У цьому ж жанрі, але тільки в напрямку сольний спів перемогла ще одна наша землячка - Малиновська Вікторія. Резервістскою в цьому ж напрямку (Український автентичний фольклор, сольний спів) теж стала бердичівлянка Волотовська Ганна.

У номінації Популярна музика журі не могло визначити переможців, зате резервістом фестивалю став бердичівлянин Свиренко Максим 1998 року народження. У напрямку Акустична музика перемогу завоювало тріо Мельнова Євгенія з міста Бердичева. Всього в пісенному фестивалі «Червона рута» взяло участь сімдесят чотири виконавчі одиниці - а це ні багато ні мало, а близько двісті п'ятдесяти учасників.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!