Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Фінансова криза: Готуємо економ-подарунки!
 
14-12-2009, 00:59  Культура / Суспільство

Фінансова криза: Готуємо економ-подарунки!

 
Фінансова криза: Готуємо економ-подарунки!




Грудень вступив у свої права і почав спішно наближати нас до Нового року. У цьому місяці незмінний атрибут будь-якого свята - подарунок - набуває надзвичайно важливого значення. Що подарувати дорогим серцю людям? – Кого з нас не хвилювало це питання напередодні найголовніших свят у році. Якими подарунками зігріти людей, що йдуть з нами по життю, в умовах фінансової кризи?


Залишилось зовсім мало до відходу 2009 року. Вже горять вогні на головній ялинці США, незабаром вони запалають і в Україні - 19 грудня в День Святого Миколая. Ще трохи - і українців закрутить передноворічна ейфорія, що супроводжується довгими чергами в касах супермаркетів і нульовою реакцією інтернет-магазинів на запити.

Листопадова зарплата не гумова - і до 31 грудня гаманець може істотно спорожніти. Разом з тим, не купити подарунки зараз означає вбити романтику останніх днів року, що минає - 2009 .

Не можна не враховувати, що на українському дворі посилюється фінансова криза, і політ вашої фантазії повинен мати гальмівний шлях в межах 100-200 гривень. Оскільки сума невелика - особливо, якщо розраховувати на першу цифру, без творчого підходу у виборі такого роду подарунків не обійтися. Ми розглянемо можливість дарування того чи іншого бюджетного подарунка для дорослих, які здебільшого великі діти. А для пошуку маленьких сюрпризів скористаємося інтернет-магазинами.
'Фінансова


Книжкова полиця

Помилково думати, що книгою ви вже не зможете здивувати своїх рідних і близьких. Нехай ви не почуєте ахів і зітхань одаровуваного при першому контакті з презентом, але після прочитання - вас згадають добрим словом. Людина має потребу в слові, особливо, якщо воно виходить з-під пера талановитих письменників.

Сенс життя

Подружній парі можна піднести збірка оповідань О. Генрі «Подружжя як точна наука», що вміщує понад сімдесят добірних новел. Картинки з життя видатного американського письменника початку XX століття зможуть пробий навіть найміцніший скептицизм, нашарований роками. Майстер несподіваних порівнянь і непередбачених, парадоксальних розв'язок, О. Генрі створив неймовірний і в той же час реальний світ, який в будь-якому випадку не може не заторкнути.

Люди, захоплені сенсом життя, напевно будуть вам вдячні за книгу найяскравіших творів всесвітньо відомого американського письменника і психотерапевта Ірвіна Ялом з промовистою назвою «Оповідання для душі». Романи "Мама і сенс життя", "Брехун на канапі", "Коли Ніцше плакав" завоювали серця мільйонів читачів і стали бестселерами в багатьох країнах світу. Збірка стане чудовим подарунком і справжнім відкриттям для тих, кому тільки належить познайомитися з цим геніальним оповідачем. Збірник душевних романів обійдеться в 190-200 гривень.

Тим, хто захоплюється фантастикою, «фен тезі» детективом і поважає при цьому конструктивну критику, буде цікава книжка російського критика Романа Арбітмана «Поєдинок пацюка з мрією» (97 гривень). Про Бориса Акуніна і Тома Кленсі, Дарину Донцову і Роберта Шеклі, Василя Головачева і Станіслава Лема, Миколу Леонова та Фредеріка Форсайта, Василя Звягінцева і Стівена Кінга - всіх тих, хто працює в так званих «масових жанрах»: фантастиці і детективі. Його збірка - це своєрідний путівник у світі сучасної pulp fiction. Досить звучна і символічна назва сподобається людям, що народилися в рік Щура, що мають проникливість і безстрашність цих розумних тварин (у хорошому сенсі цього слова!).

Пам'ятайте, що деякі книги ви зможете отримати лише через десять днів після оформлення замовлення, тому що вони йдуть з Росії.

Працюючим у сфері інформації, напевно, сподобається книга «короля репортерів», майстра газетних сенсацій Володимира Гиляровского (1855-1935) «Москва і москвичі». З ім'ям цієї людини пов'язані найнеймовірніші історії, пригоди, легенди і навіть містифікації. За своє довге життя він змінив багато професій - був бурлакою, театральним актором, цирковим наїзником і борцем, табунником, брав участь у Російсько-турецькій війні, але прославився як журналіст і побутописець, а ще описувач експромтів. Своєю чарівністю, душевністю, іскрометним розумом і гумором він буквально притягував до себе людей. Літопис Москви обійдеться вам у 61 гривню.
Фінансова криза: Готуємо економ-подарунки!



Весь світ у руках

Тим хто збирається освоювати нові країни і континенти можна подарувати Атлас світу (130 гривень) або Атлас Європи (40 гривень). Мандрівнику властиво визначати своє місце розташування, розуміти, що всього в декількох кілометрах від нього знаходиться місце відомої історичної битви або унікальну будову. Ця книга стане знахідкою в дорозі і джерелом географічної інформації - вдома.

Якщо ви знаєте, яке саме місто відвідають близькі вам люди, подаруйте їм путівник. Наприклад, довідник про Відень обійдеться в майже сто гривень. Кишеньковий путівник розповість про історію, культуру, національну кухню, транспорті, вечірнє проведення часу, опише кілька маршрутів подорожі, допоможе вибрати і зробити покупки. До подібних довідників додаються карти.

Закоханим в архітектуру і що відзначатимуть, наприклад, Різдво в Угорщині, буде, до речі, книга «Замки та фортеці Угорщини. Подорож крізь століття »(116 гривень). Ця країна поєднує в собі віяння східної та західної культур. Одним з нагадувань про багату подіями історію Угорщини залишаються дивовижні за красою замки та фортеці Австро-Угорської імперії.

З турботою про майбутнє

Є книжки, які допомагають коштувати і жити в буквальному сенсі цього виразу. Можливо, близька вам людина готується до будівництва власного будинку або намагається перейти на здорову систему харчування в 2010 році. Звичайно, перше, що їй знадобиться в обох випадках - це професійний порадник, роль якого може частково зіграти розумна книга.

Отже, майбутньому будівнику можна подарувати книгу «Все про будівництво приватного будинку. Від проекту до втілення »(рік видання 2009), яка супроводжує читача від фундаменту до покрівлі. Типові проекти, прийоми кладки стін і пристрою перекриттів, споруди сходів і дверей, за все це доведеться викласти 52 гривні.

«Будинок від фундаменту до даху» (рік видання-2009) може бути використано як довідник для індивідуального забудовника. У книзі даються розрахунки витрат будматеріалів для конкретних проектів будинків. Наочний матеріал представлено понад 170 ілюстраціями, серед яких понад 30 типових проектів і 25 таблиць для розрахунків. Така книга коштуватиме 40 гривень. Будувати будинок - не жарти жартувати, і готуватися до нього необхідно з усією серйозністю. Так що не турбуйтеся, якщо помітите на столі у одаровуваного книгу подібного змісту, довідників в такій справі багато не буває.

Кожен з нас, хтось - раніше, хтось - пізніше, приходить до розуміння того, що правильний прийом їжі забезпечує продуктивний робочий процес і дає можливість щодня насолоджуватися життям. Мова не йде про будь-які дієти. Головне - це проста, але калорійна їжа і режим її прийому.

Піклується про своє «наповнення», не залишить байдужим книга всесвітньо відомого кулінара Вільяма Похльобкіна «Моя кухня і моє меню». Видання познайомить з принципами приготування та рецептами оригінальних супів, м'ясних і рибних страв, гарнірів до них і унікальних десертів, створених самим автором експромтом. Похльобкін був вченим зі світовим ім'ям - відомий історик-міжнародник, засновник російської скандінавістікі, автор монографій з новітньої історії, довідників з історії, геральдики і емблематики. Світову славу Похльобкіну принесло захоплення, що стало справою життя, - дослідження кулінарного мистецтва. Перу вченого і письменника належить понад 50 книг, їх загальний тираж в усьому світі наближається до ста мільйонів примірників. Робота всесвітнього кулінара обійдеться в 122 гривні.

З думкою про всесвіт

Мрійники про незвідані простори космосу по достоїнству оцінять ілюстрований довідник Ієна Морісон «Зірки і планети», в якому знайдеться все необхідне астроному-любителю для кваліфікованого спостереження небесних об'єктів, таких, як зоряні скупчення, планетарні туманності, залишки наднових і далекі галактики. Користуючись численними картами довідника, легко відшукати на небосхилі певний об'єкт. Книга знайомить з історією астрономії і найвідомішими сузір'ями. «Зірки і планети» обійдуться вам у 127 гривень.

«Білі плями Сонячної системи. Серія "XXI століття. Таємниці космосу" Олександра Волкова - видання, що розповідає про новітні відкриття астрономів і останні досягнення космічної техніки. Докладні карти планет і зоряного неба, вражаючі знімки з космосу, ефектні малюнки, що зображують повні драматизму космічні катаклізми, діаграми, графіки і таблиці, які допоможуть розібратися навіть в самих складних питаннях - все це наблизить близької вам людини до істини. Білі плями обійдуться вам у 194 гривні.

Філософський підхід у вивченні космосу містить книга «Астрономія: легенди та перекази про сонце, місяцю, зірки і планети». Автор - доктор Едвін Крапп, астроном і директор Гріффітської обсерваторії в Лос-Анджелесі, створив унікальну працю, в якій реальність астрономії тісно переплелася з древніми міфами про небосхили. Книга допоможе освоїти мову і символіку зоряного неба, відновить здатність отримувати корисну практичну інформацію прямо з небес і дозволить читачеві відчути себе як вдома у нашому неосяжному Всесвіті.

Фінансова криза: Готуємо економ-подарунки!


Космос в руках

Закоханим у зоряне небо зігріє душу зоряний глобус. Такий подарунок не тільки дозволить дорогій вам людині завжди мати під рукою доказ непізнаного і загадкового, а й, як знати, підштовхне до «освоєння» цих просторів. Глобус діаметром 210 мм обійдеться вам у 199 гривень.

Кмітливість і терпіння астрономів-любителів можна перевірити за допомогою головоломки "Звездная орбита" (145 гривень) або "Парад планет" (174 гривні). Остання являє собою тривимірну конструкцію з сталевого дроту з мідним покриттям, що дозволяє відтворити "парад планет", те рідкісне явище розташування планет вздовж однієї лінії, коли планети видно з центру Сонця в секторі менше 90 градусів. Єдину головоломку можна трансформувати в 11 унікальних фігур, що позначають планети нашої Сонячної системи. Такий подарунок не залишить байдужим.
Фінансова криза: Готуємо економ-подарунки!



Сонна пристань

У нашому бурхливому світі спальне місце перетворилося на острівець мрії, довгоочікуваний і недосяжний одночасно. Як важливо, щоб ті кілька годин, які ми проводимо в ліжку, забезпечили нам «свіжу» голову на наступний день. Разом, потрібна хороша подушка.

Останнім часом ефектом кондиціювання та мікромасажу славляться наповнювач з лушпиння гречки. Корисність виробів з гречаного лушпиння зумовлена багатьма чинниками. По-перше, ортопедичні властивості. Поролонові і синтепонові подушки під тиском тіла стискаються, але при цьому як би прагнуть розправитися і прийняти первинне положення. І це змушує наші м'язи весь час бути напоготові, не даючи повністю розслабитися і повноцінно відпочити. На відміну від них якісні гречані вироби повторюють контури голови та шиї, забезпечуючи рівномірну опору. Легка і міцна гречана лузга вільно пересипається всередині подушки, повторюючи контури вашої голови. Потім частинки лушпиння зачіпляються один за одного і забезпечують міцну, але м'яку опору для голови та шиї.

По-друге, повітропроникність. Завдяки їй під час сну на гречаного подушці шкіра голови вільно дихає і не потіє. І по-третє, аромат гречки. Вона виділяє характерний запах, який корисний для здорового сну. Це особливо відноситься до виробів з оболонкою з чистольняної тканини - вони не затримують цілющі запахи всередині наволочки, а «віддають» його нам повністю. «Гречана» подушка українського виробництва обійдеться в 100 - 110 гривень, а за російський аналог доведеться викласти 140 гривень. Водіям і пасажирам стане в нагоді в дорозі валик (48х22 см) у вигляді кісточки з гречаного лушпиння (80 гривень).

Відволіктися від суєти буднів і налаштуватися на здоровий сон допоможе калейдоскоп. Він допомагає відволіктися, покращить настрій, зніме втому зорового нерву, що особливо важливо в сучасному світі комп'ютерів й електроніки. 15 хвилин розглядання картинок калейдоскопа порівнянні з 5 хвилинами здорового сміху. Калейдоскоп - це 25 візерункоутворюючих елементів, які щораз складаються по-новому. Коли бачиш нескінченно складні візерунки, розумієш, що світ безмежний, як безмежна людська фантазія. Калейдоскоп "Карта" з габаритами 20 x 2,5 x 2,5 см обійдеться в 105 гривень.
'Фінансова


Доля сильних

Від робочих буднів і щоденної метушні багато хто з нас біжать на природу або поглиблюються в дослідження інших країн, культур, народів. Вважають за краще проводити вільний час поза домом, у походах і подорожах вдалим подарунком стануть «дорожні» дрібниці. Наприклад, набір складних ложок та виделок (73 гривні) в компактному чохлі з застібкою стане справжньою знахідкою далеко від рідного дому. Легкий і дуже зручний кишеньковий телескопічний стаканчик, об'ємом 130 мл і вартістю 133 гривні, теж сподобається подорожуючим. Він без всяких проблем вміщається в будь-яку кишеню або сумку, його можна повісити на ремінь або пояс за карабін.

Практикуючим регулярні вилазки в ліс стане в нагоді кресало (87 гривень). Огниво, іскри (температура 3000 ° С) з якого висікаються за допомогою ножа, допоможе розвести вогонь за будь-яких погодних умовах - навіть в дощ і при сильному вітрі. За допомогою кресала ви легко підпалите папір, суху траву і кору. Кресала, завдовжки 11см, вистачає на 12000 ударів.

Завзятим «лісникам» стане в нагоді і таганок похідний + 6 шампурів (174 гривні), виготовлених з високоякісної харчової нержавіючої сталі. Таганок призначений для приготування шашликів, а також для кип'ятіння води, приготування їжі в туристичних умовах. Габаритні розміри в складеному вигляді: 68х12 см.

Лампа-свічник (116 грн) може використовуватися як на природі, так і вдома, створюючи романтичний затишок. Металевий нікельований корпус і товсте скло захищає свічку від вітру і дощу, а так само дозволяє уникнути загорянь та пожеж. Свічник, оснащений металевою ручкою, використовується зі стандартними стеариновимих свічками.
'Фінансова

Тим хто любить вдома, у поході або поїздці їсти з тарілки стане в нагоді термомиска, діаметром 16 см, з подвійною стінкою (4мм) з нержавіючої сталі (102 гривні). Така конструкція допомагає підтримувати високу температуру їжі набагато довше, ніж у звичайному посуді. При цьому зовнішня стінка термомискі не нагрівається, тому її можна взяти в руки, не боячись обпектися. У комплект входить легкий і зручний чохол для зберігання термомискі.

Дрібниця, а приємно.

Для тих, хто не дуже любить брудно-сніжну українську зиму, можна подарувати розганяючу нудьгу хустинку або парасольку. Так, шовкова косинка Codello (50Х50) вишуканого забарвлення обійдеться вам всього в 75 гривень, а життєвою енергією наповнить свою володарку на цілий рік, як втім, і парасолька (150-200 гривень).
Людині, яка живе за принципом «сказав-зробив» можна піднести ступку з толокушкою, предметно підтвердивши рису характеру одаровуваного. Ніхто не залишиться байдужим до слів: Ти не товчеш воду в ступі! Цей подарунок може підійти і тим вашим близьким, які не можуть перейти від порожніх розмов до більш конкретних справ. У будь-якому випадку такий подарунок кожному стане в нагоді на кухні. Ступка зі штучного мармуру, діаметром 9 см і висотою - 10 см, обійдеться вам у 70 гривень, а кілька іншої модифікації, діаметром - 10 см і заввишки - 5 см, - у 140 гривень.
'Фінансова

З філософським підтекстом можна подарувати і млин для спецій (90-130 гривень). Чорний, білий, червоний, зелений перець, - найпоширеніша приправа, яку можна додавати в будь-які страви. Вона робить смак їжі більш яскравим. Жодна куплена в готовому вигляді спеція не витримує порівняння з свіжомеленим приправами: від довгого зберігання спеції втрачають гостроту і аромат, а деякі навіть набувають неприємний присмак, здатний безнадійно зіпсувати найвдалішу страву. Млин стане прикрасою для будь-якої кухні. При даруванні цей штучки можна процитувати давню приказку: все перемелеться, буде мука. Адже у кожного є невирішені проблеми, і такими вони залишаються до тих пір, поки ми не робимо певного зусилля, не намагаємося отримати з поганого гарне. А ось маслянка (45-95 гривень) стане відмінним подарунком для закоханих у «вершки» і які мріють кататися як сир у маслі. Масленка обійдеться вам у 43 - 93 гривні.
'Фінансова

Життя - гра!

Часто дорослі перетворюються на дітей, ступаючи на поле дитячої настільної гри. Змагання волі і вигадки, поєдинок логіки і уяви, бій пам'яті й мови, все це наповнює учасників радістю і захопленням. Знову і знову переживаючи перемоги, поразки, нічиї, великі діти розуміють, що життя смугасте. Для люблячих живе спілкування та мозкові штурми настільна гра - відмінний подарунок.

Близька вам людина прагне поліпшити знання української чи російської мов? Ерудит - найкраща гра в слова, вона поза віку та розумових здібностей (у хорошому сенсі). Ця настільна гра обійдеться вам у 107 гривень.
Для охочих вивчити особливу мову прапорів, яка допомагає нам впізнати країну на Олімпійських, міжнародних змаганнях і заходах, відмінним подарунком стане настільна гра Спектрум Прапори (136 гривень). Карта світу та 200 карток, кожна з яких розповідає про географічне положення країни, її столиці, площі і чисельності населення, а також підказує, з якими державами вона є сусідами, які гори і річки знаходяться на її території. У грі міститься інформація про всі незалежні держави (станом на квітень 2008 року). Всі зображення прапора точно відповідають кольорам і пропорції. У грі можуть брати участь від 2 до 9 чоловік.

Настільна гра «Пентаго» (160 гривень) сподобається логікам. На перший погляд мета оманливо проста - поставити в ряд 5 куль на ігровому полі. Але це завдання ускладнюється, коли гравець не тільки встановлює кулю на ігровому полі, а ще й повертає один з 4-х блоків ігрового поля. Це особливість робить гру неймовірно цікавою дуеллю! У грі можуть брати участь від двох осіб.

Бомбей базар - захоплююча тактична гра, в якій метою гравців є зробити хобот свого слона довше, ніж у інших. Знадобляться неабияке терпіння і наполегливість, коли ділянок, де можна помістити хобот, а разом з ними і можливих варіантів, буде все менше. Логіка, тактика і трохи везіння - ось ті якості, які зроблять цю гру захоплюючим і веселим дозвіллям для всієї родини. На Бомбей Базар необхідно витратити 98 гривень.

Дуже добре розважитися, розворушити образне мислення, мову і уяву допоможе настільна гра «Табу» (199). Є дві команди, картки-табу і ігрове поле. Кожен учасник повинен допомогти вгадати слово своїй команді, не використовуючи при цьому «легкий» шлях. Наприклад, пояснювати «комплімент» доведеться без таких слів-табу: "похвала", "доглядати", "жінка", "приємне", "лестити". Зі словом «припиняти» та ж історія: заборонено вимовляти «відмовитися», «кинути», «робота», «перестати» ...
Для того щоб сказати правильне і дозволене визначення загаданого слова доведеться постаратися, подумати і вкластися в зазначений час. Якщо час прострочено - звучить пищалка-табу і хід переходить до іншої команди. Якщо ж ваша команда вгадала слово, ви отримуєте очко і просувається вперед на один крок ближче до фінішного поля на ігровій дошці. У грі можуть брати участь від чотирьох чоловік. У наборі: ігрова дошка, 252 картки-табу; дві фішки; пісочний годинник; пищалка-табу.

"Дорослі" настільні ігри стануть чудовим подарунком для сімей що очікують на поповнення або вже мають його. Немає більш легкого способу отримати досвід перемог і поразок, ніж на ігровому полі в колі близьких тобі людей.

Знайти подарунки можна в наступних інтернет-магазинах: "Бамбук (bambook.com.ua), Книжкова торговельна мережа Гала (gala.com.ua), Експедиція (expedition.com.ua), bagshop.kiev.ua,« Будинок іграшок » (igrashki.com.ua), Дари волхвів (gua.kiev.ua), Podushka.com.ua, Посуд De Luxe (posuddeluxe.ua).

Виявіть себе!

Сам процес пошуку подарунка для певної людини, думки про нього, додають будь-якій, навіть непоказній речі особливу привабливість і значимість. І якщо вистражданий вами презент будуть оцінювати за вартістю, не бачачи частинки душі, яку ви в нього вклали, то виникає питання: а чи потрібен вам такий друг чи близька людина. З нашого життя вивітрюється відчуття свята, якщо рік за роком ми одержуємо «щось потрібне» або куплене «в складчину». Повірте, навіть іграшкова конячка може спонукати досить дорослу людину, захопитися цими чудовими тваринами! Звичайно, якщо у нього ще немає такого примірника!
Озброюючись філософією пересічного громадянина, який не має грошей на вражаючі подарунки або не має в своєму розпорядженні часу на «біганину» навіть по інтернет-магазинах, боїться проявити свої справжні почуття або стати виключенням з правил, ми занурюємося в нудне і нецікаве життя. Бо навіть майстерно вигадана реальність не здатна зачепити за живе. Загляньте в себе, подумайте про людину, якій ви готуєте подарунок, і, можливо, вам вже не потрібні будуть поради. Адже правду кажуть: головне не подарунок, а увага.

Автор: Наталія Яковлєва

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!