Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Від сьогодні у ВНЗ та школах Житомира дозволено спілкування російською.
 
4-02-2010, 18:09  Культура / Суспільство

Від сьогодні у ВНЗ та школах Житомира дозволено спілкування російською.

 
'Від



У школах та ВНЗ Житомира вчителям дозволили говорити російською


Сьогодні, 4 лютого Конституційний суд України (КСУ) оприлюднив, прийняте 2 лютого, рішення яким дозволив викладачам державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладів розмовляти в робочий час російською мовою.




Нагадаємо, 5 жовтня 2009 прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підписала постанову уряду, якою зобов'язала вчителів шкіл говорити на роботі тільки українською мовою. Розпорядження стосувалося не лише уроків, але і змін.




Конституційний суд вирішив, що Кабінет міністрів вийшов за межі своїх повноважень, тому що відповідно до Конституції порядок використання мов визначається виключно законами України, а не постановами уряду.
'Від

Як повідомляє прес-служба КСУ, ця норма визнана неконституційною і втрачає чинність з дня ухвалення відповідного рішення КСУ (з 2 лютого 2010 року).


Міністр науки та освіти Іван Вакарчук стверджує, що постанова уряду, згідно з яким у робочий час у навчальних закладах необхідно спілкуватися українською мовою, носив рекомендаційний характер.


Слід зазначити, що питання надання російській мові статусу державної постійно дискутується в суспільстві. Як відомо, в даний час єдиною державною мовою в країні є українська.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!