Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Фастфуд провокує астму
 
6-07-2010, 11:56  Медицина

Фастфуд провокує астму

 


Фастфуд провокує астму


Фастфуд провокує астму



Австралійські фахівці вивчили вплив жирної їжі на дихальну функцію людини. Залучили 50 добровольців, з яких 30 людей нормальної статури страждали на бронхіальну астму, а 20 були огрядними людьми, але не мали проблем з диханням. Струнких астматиків розділили на дві підгрупи. Одні протягом декількох днів отримували висококалорійне харчування, багате тваринними жирами і вуглеводами. Другі харчувалися дієтично збалансованими стравами. Повним, без захворювань дихальної системи учасникам давали їжу висококалорійну. Важкий раціон включав в собі фастфуд, гамбургери, солодкі оладки. За один прийом жирної їжі випробовувані отримували понад 1000 ккал (не менше 60 г жирів). Страви альтернативної дієти давали не більше 200 ккал.

До і через чотири години після прийому їжі у всіх випробовуваних досліджували функцію легенів. У тих, хто харчувався висококалорійної, "важкою" їжею, істотно підвищувалася концентрація маркерів запального процесу. Це прямо свідчить про початок загострення патологічного процесу. У тих, хто їв легку їжу, маркери не підвищилися, і функція легень не постраждала. У "калорійної" групи пацієнтів-астматиків помітно погіршилися показники зовнішнього дихання. У поєднанні з результатами аналізів, які показують наростання запалення, це дає типову картину початку нападу бронхіальної астми.

За словами автора проекту, спеціаліста відділення біомедицини та фармакології Інституту медичних досліджень Хантера, Нью-Лембтон, доктора Лізи Вуд, в останнє десятиліття помічений ріст захворювань на бронхіальну астму. Причиною може бути популярність західних жирних продуктів. Тваринний жир здатний викликати імунну реакцію і запалення дихальних шляхів із звуженням дрібних бронхів і виділенням густого, в'язкого мокротиння. Пояснити даний ефект можна версією, згідно з якою імунна система людини сприймає великі молекули насичених жирів як чужорідні агенти. На вторгнення тваринного жиру спрацьовує системна відповідь організму, істотною і помітною частиною якої є напад бронхіальної астми.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!