«Ударом по печінці» називають лікарі раціон харчування з високим вмістом жирів. Висока кількість жирів у продуктах вбиває регулюючі Т-клітини в печінці, дозволяючи розвиватися запалення органу, встановили фахівці з Університету Джонса Хопкінса (США). Накопичення жирів в організмі формує цілий ряд небезпечних хвороб, у тому числі і цироз печінки, який може закінчитися фатально.
Зайві жири активують окисну напругу, що призводить до мітохондріального пошкодження або вироблення стимулюючих речовини цитокіну, що регулює роботу Т-клітин, пояснюють вчені. У результаті цього процесу людина не тільки гладшає, але і провокується запалення печінки, що сприяє порушенню роботи тканин органа. Лікарі настійно радять обмежити споживання кондитерських виробів, молочних продуктів, а також смажених страв і фаст-фуду.