Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кожен українець буде зобов'язаний щорічно проходити медогляд
 
11-09-2010, 23:26  Медицина

Кожен українець буде зобов'язаний щорічно проходити медогляд

 
Українське міністерство охорони здоров'я ввело обов'язковий щорічний медичний огляд всіх громадян, повідомляє "Коммерсант-Україна". Відповідний наказ був оприлюднений 8 вересня.

Кожен українець буде зобов'язаний щорічно проходити медогляд



Наказ про поголовну диспансеризації видано в рамках державної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги до 2011 року. Згідно з ним, планувати щорічний медогляд кожного громадянина і вести облік тих, що пройшли його буде дільничний терапевт. Для мешканців сіл планується створити виїзні бригади спеціалістів.
У ході диспансеризації людина буде повинна пройти вимірювання росту, ваги і артеріального тиску, перевірку гостроти слуху та зору, аналіз крові і сечі, рентгенографію органів грудної клітки, мамографію для жінок та ультразвукове дослідження простати для чоловіків. Для документування результатів обстеження МОЗ розробив спеціальну анкету.

За допомогою поголовних медоглядів міністерство розраховує отримати достовірну інформацію про стан здоров'я українців. Результати диспансеризації окремих контингентів (дітей в дитячих садках і школах, студентів, співробітників шкідливого виробництва, вагітних та постраждалих від катастрофи на ЧАЕС), що проводиться в даний час, у чиновників довіри не викликає - на їхню думку, вона здійснюється формально, без реального обстеження. За фальсифікацію результатів всенародних медоглядів планується ввести санкції відносно як лікаря, так і пацієнта.

За оцінками експертів, поголовна диспансеризація обійдеться бюджету в шість мільярдів гривень. Якщо цю суму схвалить Кабмін, а наказ пройде реєстрацію в Мін'юсті, медогляди можуть початися вже в 2011 році.

Практикуючі лікарі вважають реалізацію нововведення нереальною, стверджуючи, що в демократичній країні примусити людей проходити диспансеризацію вкрай складно.

За матеріалами toneto.net


Тот, кто организует в течении одного - двух лет, реальные, эффективные, добровольные (принудительные даже при ВИЧ запрещены) медосмотры, хотя бы для 50% населения, достоин звания Героя Украины!


Ага,одному дадуть героя України, а лікарі отримуватимуть набагато більше хабарів від тих, хто не хоче проходити медогляд...


Так я и пишу - реальное, эффективное, добровольное, а не за хабарі!

Кстати согласно уголовного кодекса за взятку наказывают только должностных лиц, каковым обычный врач не является. Добровольные благодарности врачам закон не запрещает. Правда, есть иные наказания за недостоверные справки. Более подробно о применении уголовного кодекса в медицине http://pravomed.dn.ua/


а коли приходиш з п"ятимісячною дитиною в дитячій поліклініці на прийом до неврологатне в тей день, коли приймають грудничків,а наступного дня і не маєш талона на прийом(якщо чесно,не знала що грудничку якій соїть на обліку потрібно брати талона),а медсестра говорить"принесете квитанцію з каси і приймемо"то це як називається?
або коли в обласній дитячій лікарні, завідуюча відділенням реанімації новонароджених, говорить батьку, дитина якого вже тиждень знаходиться в її відділені і сплачено всі можливі внески - не заплатите 200 грн благодійного,не переведемо до патології новонароджених.то це що?
а плата за перебуванні разом з дитиною в палаті на 2 чоловік в патології новонароджених за 200грн,за весь період(не важливо 3 дні чи 3 тижні) або одномісна за 500грн на таких самих умовах...маю ще безліч подібних прикладів.


Який в біса медогляд!!!! Зайди в нашу поліклініку здоровий - хворим винесуть! Лікарі ставляться до нас як до сміття! Під дверима кабінету можна просидіти декілька годин, чекати поки медсетра прийде з базару, поп"є чаю, наговориться з подругою - колегою! А хто дивиться на результати обстежень школярів?! Дитину з хворим серцем заставляють здавати нормативи на фізкультурі в повному об"ємі! Кому потрібне таке обстеження?! Поки лікарю не даси в кишеню - не гляне! Тільки плачуть які зарплати маленькі, а чомусь мовчать на яких машинах їздять, та які будинки будують.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!