Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вітаміни для пам'яті
 
12-02-2011, 23:05  Медицина

Вітаміни для пам'яті

 
У пам'яті є свої секрети, які поки не вдалося розгадати. Учені до цих пір не знають, чому іноді народжуються люди з феноменальною пам'яттю або чому процес забування відбувається не завжди, навіть якщо ми цього дуже хочемо. Але дослідникам вдалося з'ясувати, як можна поліпшити пам'ять, зберігши її продуктивність на довгі роки.


Вітаміни для пам'яті



Пам'ять можна тренувати спеціальними вправами. Важливе значення буде мати загальний стан здоров'я і душевної рівноваги людини. Істотний вплив на пам'ять має раціон харчування.

Вчені з Чикаго провели експеримент, присвячений тому, як впливає вживання овочів на властивості пам'яті. Серед учасників були близько двох тисяч осіб у віковій категорії близько 65 років (вік, в якому пам'ять починає слабшати). З'ясувалося, що найбільш корисними для пам'яті виявилися овочі зеленого кольору, з великим листям - такі як шпинат і капуста. Ті, хто їв по дві порції овочевих страв у день, мали пам'ять на 40% краще, ніж люди, які не вживали овочів.

Висновок, зроблений ученими Чикаго: пам'ять покращує наявність в їжі вітаміну Е, що володіє антиокислювальними властивостями.

- Дійсно, склад їжі дуже важливий для того, щоб наш організм працював злагоджено, - вважає Світлана Шаповалова, лікар-кардіолог. - Для цього нам необхідні білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, клітковина. Щоб не виникало перевтоми, яке виснажує нервову систему й погано впливає на пам'ять, необхідно, присутність в їжі різних вітамінів, особливо групи В, - пояснює Світлана.

Сьогодні стежити за своїм раціоном складно. І ми прагнемо спростити собі життя, купивши вітаміни в аптеці.

- Вітаміни, що випускаються промисловістю, ідентичні за своєю структурою та біологічною активністю природним. Але треба пам'ятати, що в їжі вони збалансовані оптимально і їх передозування малоймовірне, тому я б все ж таки рекомендувала звернути увагу в першу чергу на свій харчовий раціон, а вітаміни приймати за призначенням лікаря, - рекомендує Світлана. - Вживайте в їжу волоські горіхи, пшеничні висівки, житній хліб, горох, боби, печінку, рибу, овочі - у всіх цих продуктах містяться вітаміни групи В і мікроелементи: магній, цинк, фосфор.



За матеріалами "Робота + Кар'єра"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!