Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кефір захистить дитину від алергії
 
4-03-2011, 11:11  Медицина

Кефір захистить дитину від алергії

 
Вчені стверджують, що вживання кефіру знижує ризик виникнення у дітей до 3 років алергічних реакцій.

0



Різними видами харчової алергії страждає близько 8% дітей у віці до 3 років.

У результаті тритижневих лабораторних дослідів дослідникам вдалося встановити, що додавання кефіру в корм, який отримували піддослідні гризуни, призводило до зниження вироблення імуноглобулінів Е в організмі тварин. Вчені виявили, що деякі компоненти кефіру мають здатність знижувати рівень імуноглобулінів, які провокують алергію. А от кількість овальбуміна (білка, що міститься в яйці - один з найбільш поширених харчових алергенів) знизилася втричі.

Дане дослідження допомогло з'ясувати, що даний кисломолочний продукт підвищує рівень так званих корисних бактерій. Маленькі діти краще засвоюють молочний білок з кефіру, ніж з молока. Незважаючи на всі позитивні властивості цього чудесного напою, лікарі не рекомендують вводити кефір у харчування дітей раніше 8-го місяця життя. Виключення можливе для малюків, що знаходяться на штучному вигодовуванні. Тоді кефір можна дати спробувати дитині трохи раніше - на 6 - 7-му місяці. Не варто пропонувати малюкові кефір у великих кількостях, більше 200 мл на день, особливо дітям 6-7 місяців.

На сьогодні єдиним надійним способом запобігання алергічних реакцій є виключення продуктів що місять алергени, з раціону дитини.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!