Згідно з результатами дослідження, проведеного американськими вченими, фісташки сприяють зміцненню судин, а також знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Вчені з університету штату Пенсільванія та Центру дослідження харчування людини USDA Beltsville з'ясували, що позитивні якості фісташок полягають в харчових волокнах і біологічно активних речовинах, що містяться в них, таких, як фітостероли.
Як відзначають дослідники, майже 90% жирів, які містяться в фісташках - це корисні жири ненасиченого типу, що істотно знижують рівень холестерину.
Крім того, у фісташках містять 8 поживних речовин, серед яких тіамін, мідь, марганець, калій, вітамін В6, магній і фосфор, пише NEWSru.co.il.
Американські лікарі рекомендують включати фісташки в раціон харчування, в тому числі для тих, хто прагне схуднути.
Як повідомляв MIGnews.com.ua, фісташки допомагають регулювати надходження калорій і контролюють апетит. Фахівці з Університету Східного Іллінойсу (США) з'ясували, що вживання горіхів-фісташок допомагають утримувати нормальну вагу тіла й утримувати відчуття ситості протягом дня.