Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Щоб зберегти пам'ять в літньому віці, треба щодня їсти моркву
 
4-03-2011, 11:14  Медицина

Щоб зберегти пам'ять в літньому віці, треба щодня їсти моркву

 
Якщо ви хочете зустріти пенсію у всеозброєнні, то краще прямо з дитинства обзавестися звичкою щодня радувати себе морквиною і не курити. Медики довели, що вживання цих кролячих ласощів протягом 15 років або довше дозволить уникнути пізнавального зниження в літньому віці і захистити мозок від втрати пам'яті. Лікарі військово-медичної школи Гарварду стверджують, що каротин, що міститься в цьому овочі, допомагає боротися з ознаками слабоумства.

Щоб зберегти пам'ять в літньому віці, треба щодня їсти моркву



Вчені розглядали довгострокову дію антиокислювача на пізнавальну функцію більше 6 тис. чоловік, які приймали через день по 50 міліграмів бета-каротину. Після одного року споживання вітаміну не було відмічено ніяких поліпшень пам'яті та уваги, але по закінченні 15-18 років учасники дослідження показали значні удосконалення пізнавального мислення за результатами спеціальних тестів.

Корисна для мозку речовина знаходиться не тільки в моркві, але також в листяних зелених овочах (шпинат, салат). Для кращого мозкового функціонування та захисту від ризиків слабоумства в літньому віці американські медики рекомендують вживати такі продукти щодня. Однак курцям фахівці не радять приймати каротин у підвищених дозах, тому що він збільшує сферу дії раку легені.
За матеріалами АМІ-ТАСС

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!