Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Буряк-цілитель
 
7-03-2011, 22:46  Медицина

Буряк-цілитель

 
Німецькі селяни були впевнені, що на Новий рік треба обов'язково внести в будинок весь буряк, інакше не буде достатку і грошей

Буряк-цілитель



А ось у Стародавній Греції цей овоч, навпаки, був символом негараздів. У середньовічній Франції буряк застосовували для очищення організму. Традиційно один тиждень на рік присвячувалася "відпочинку печінки", в ці дні щоранку натщесерце належало пити чарку сирого бурякового соку, а протягом дня випивати ще близько 200 мл соку, приготовленого з печеного буряка. Ще в працях Гіппократа ця рослина згадується як засіб для лікування різних хвороб. У давньоримського поета Марціала, наприклад, сказано: "Шлунок млявий нам зцілює буряк". У ньому є все: клітковина, органічні кислоти, цукор, вітаміни, залізо, кобальт, кальцій, фосфор, магній, бетаїн. Він займає одне з перших місць за вмістом йоду, багатий на пектин. Особливу цінність буряку надає вітамін Р. Його ще називають вітаміном молодості: він підвищує еластичність кровоносних судин, попереджає склероз.
Для лікування найчастіше використовують буряковий сік. Лікарі Київської Русі призначали його для зупинки кровотеч, зниження кров'яного тиску (навпіл з медом). Кашку із сирих коренеплодів прикладали до виразок, використовували для зняття зубного болю, а сік вареного буряка капали в ніс при нежиті. Коріння спалювали, до золи додавали мед і втирали отриману таким чином мазь в шкіру голови при облисінні. Але лише нещодавно стало відомо, що своє звання "цілителя" буряки отримали завдяки тому, що є джерелом бетаніну та бетаїну. Вони виводять з організму шлаки і холестерин, зміцнюють кровоносні судини, захищають від раку, покращують обмін речовин, підвищують імунітет.
Сік буряка вважається прекрасними ліками з грядки і в наші дні. Його п'ють при авітамінозах, анемії, серцево-судинних захворюваннях і розладах шлунка за 15-20 хвилин до їжі.

За матеріалами samoe.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!