Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Випивати вісім склянок води на день марно
 
18-04-2011, 17:47  Медицина

Випивати вісім склянок води на день марно

 
Твердження про те, що випивати вісім склянок води на день корисно для здоров'я, виявилося міфом.

0



За словами вчених, доказів того, що велика кількість води приносить звичайній здоровій людині користь, не існує. Невідомо навіть, звідки взялося це поширена помилка.

Американські нефрологи перевірили твердження про те, що якщо вживати в день вісім склянок по вісім унцій води (220 г) кожен день, це допоможе вивести з організму токсини, запобіжить появі зайвої ваги і поліпшить колір шкіри.

Як говорять доктор Ден Негойану і доктор Стенлі Голдфарб з Університету Пенсільванії, жоден з експериментів не підтвердив, що середньостатистичній здоровій людині необхідно щодня випивати таку кількість води (в загальній складності 3,3 пінти, або 1,9 літра).

"Насправді незрозуміло навіть, звідки пішла ця рада", - повідомляють дослідники в статті, яку публікує Journal of the American Society of Nephrology.

Вчені знайшли ряд доказів, що людям, які проживають в гарячому і вологому кліматі, а також спортсменам необхідно пити більше. Крім того, як показало дослідження, рясне пиття допомагає позбавити організм від солі і сечовини.

Проте користь для внутрішніх органів від зайвого споживання води нічим не підтверджується.

Негойану і Голдфарб також перевірили теорію про те, що, якщо пити багато води, це створює відчуття ситості і знижує апетит.

Прихильники такої точки зору стверджують, що вода допомагає підтримувати нормальну вагу і боротися з ожирінням. Але і ця заява виявилося непереконливою, пишуть лікарі.

У результаті ретельних клінічних досліджень не вдалося підтвердити, що вживання води допомагає підтримувати певну вагу.

Нерідко говорять, ніби брак води викликає головний біль - на користь цього твердження також недостатньо інформації, говорять вчені.

По даній проблемі проводилося лише одне невелике дослідження. І хоча люди що приймали участь у випробуванні, які споживали більше води, рідше скаржилися на головний біль, за результатами експерименту не можна було говорити про якусь статистику.

Крім усього іншого, воду вважають засобом, здатним поліпшити колір шкіри.

Автори визнають: брак води може знизити пружність шкіри, однак жодне дослідження не підтвердило, що вживання води у великих обсягах покращує колір шкіри.

Огляд літератури, наведений у роботі Негойану і Голдфарб, показує, що переконливих доказів користі активного споживання води немає. З іншого боку, немає доказів того, що це не приносить користі. "Просто не вистачає доказів в цілому", - пояснюють учені.

У середньому організм людини витрачає від 1,7 до 2,6 пінти (1-1,5 літра) води в день. При високій температурі або фізичних навантаженнях витрати зростають.

Це компенсується за рахунок пиття. Крім того, багато води міститься в їжі - тому необов'язково випивати рівно стільки, щоб заповнити необхідний рівень води.

Зате надлишок води здатний порушити баланс солей в організмі і викликати "водну інтоксикацію", яка може виявитися смертельною.
За матеріалами newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!