Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У будинку курця небезпечно все: стіни, меблі, одяг
 
2-05-2011, 22:18  Медицина

У будинку курця небезпечно все: стіни, меблі, одяг

 
Медики, невпинно попереджають жителів планети про шкоду куріння, все частіше використовують новий термін «третинне куріння», яке на відміну від пасивного може відбуватися і коли в приміщенні ніхто не палить. Таке «куріння» особливо шкідливо для дітей.

У будинку курця небезпечно все: стіни, меблі, одяг



У будинку курця небезпечно все: стіни, меблі, одяг. Лікарі давно використовую термін «пасивне паління», коли людина, яка сама не палить, перебуваючи в одному приміщенні з курцями, вимушено вдихає тютюновий дим і тим самим також піддається впливу його згубних компонентів. Наприклад, в Китаї щорічно вмирає не менше 100 000 некурців з причин, пов'язаних з шкідливим впливом тютюнового диму.

Тепер же медики все частіше говорять і про так зване «третинне куріння» (third-hand smoking). Під цим терміном маються на увазі токсини від тютюнового диму, які мають властивість накопичуватися на різних поверхнях - від штор до оббивки дивана і килима. Співробітник медичного центру Біомедичного дослідного інституту при Каліфорнійському університеті Харбор в Лос-Анджелесі (LAC-Harbor-University of California at Los Angeles Medical Center) професор Том Коллінз (Tom Collins) стверджує, що принципової різниці між вторинним і третинним курінням немає.

Останнє всього лише є уповільненим проявом другого. Токсини від тютюнового диму, які накопичуються в будинку, автомобілі, на одязі, представляють величезну небезпеку для легенів людей, в першу чергу, дітей.

Через те, що надтонкі частинки мають більш значну молекулярну вагу, вони становлять навіть більшу загрозу в плані розвитку астми, ніж дим від безпосереднього або вторинного куріння. Саме тому третинне куріння таке небезпечне для легень немовлят, які ще тільки проходять через період розвитку.

«Подібні токсини є скрізь - від будинку і автомобіля до казино, готелів, залів кафе та інших місць, де люди дозволяють собі палити. Їх дії, в першу чергу, піддаються немовлята, люди з слабким імунітетом і люди похилого віку. Я настійно рекомендую вагітним жінкам рідше бувати в подібних місцях, щоб захистити здоров'я майбутніх дітей », - попереджає доктор Коллінз.
За матеріалами Health-ua.org

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!