Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Бердичеві створено «резервацію» для курців
 
13-01-2012, 05:32  Суспільство

У Бердичеві створено «резервацію» для курців

 
Наша країна є напевно рекордсменкою серед цивілізованих країн за кількістю прийнятих, але таких що не виконуються, в силу своєї нездійсненності, законів - рівняючись на Європу, наш Уряд впроваджує в життя законопроекти, які повинні наблизити нас до більш розвинених країн. Але при цьому ніяких передумов для того, щоб ці закони виконувалися, у нас немає. Одним з таких є закон про заборону куріння в громадських місцях.

У Бердичеві створено «резервацію» для курців



Сама по собі ідея трохи ізолювати курців від людей, ведучих здоровий спосіб життя або тих що не переносять запах тютюнового диму досить непогана. Тим більше що створення спеціальних курилок може значно допомогти і в благоустрої міста Бердичева, оскільки зім'яті пачки з-під сигарет і недопалки будуть летіти не під ноги поспішають любителям тютюнових виробів, а в сміттєві баки, які будуть перебувати в облаштованих для куріння місцях.

У будь-якій іншій країні відразу ж після прийняття закону служби охорони правопорядку почали б слідкувати за його дотриманням, і в разі потреби штрафувати громадян які не бажають курити в призначеному місці. Також почалося б активне будівництво «курилок». Будь де, але тільки не у нас, де обмежилися одним прийняттям закону, при цьому, де можна курити (оскільки під категорію громадське місце підпадає будь-яка ділянка в місті, де ходять люди), ніхто не уточнив.

Але Бердичів завжди йшов попереду свого часу, а тому саме тут, своїми силами люди стежать за дотриманням законодавства і дбають про простих людей. На території місцевого Центрального ринку силами адміністрації було облаштовано напевно перше в місті місце для куріння, що побудували біля громадського туалету. Тепер кожен курець може піддатися своїй згубній звичці в невеликій, але затишній накритій альтанці, не заважаючи іншим і не намагаючись підкурити мокру сигарету під проливним дощем.

Сподіваємося, що НОУ-ХАУ підхоплять і міська влада спільно з комунальними підприємствами, і незабаром подібні місця для куріння допоможуть захистити громадян які не курять від шкідливого впливу нікотину. Хоча поки, щоправда, на території Центрального ринку все ще можна побачити велику кількість людей, які видихають сигаретний дим в обличчя зустрічним перехожим.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!