Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Свинячий грип (A/H1N1): симптоми та способи лікування
 
31-10-2009, 17:16  Медицина

Свинячий грип (A/H1N1): симптоми та способи лікування

 
'Свинячий


Симптоми A/H1N1

Першими ознаками захворювання на свинячий грип є загальні захворювання, погіршення носового дихання. Через три дні після зараження спостерігається різке підвищення температури з явищами інтоксикації, головний та м'язові болі.

У більшості хворих, крім проявів звичайного вірусного захворювання присутній розлад шлунково-кишкового тракту, нудота, блювота та пронос.

Крім того, серед перших симптомів буває надсадний сухий кашель, нерідко - з домішками крові. При перших же ознаках свинячого грипу негайно зверніться до лікаря.

За словами експертів, даний вірус значно відрізняється за антигенними властивостями від сезонних грипів останніх десятиліть. Захворювання протікає з великим охопленням молодої неімунної популяції. Так, найважчі випадки відзначені у людей молодше 50 років, тоді як при сезонному грипі 90% летальних випадків припадає на осіб старше 65 років.

Ускладнені форми свинячого грипу зустрічаються, як правило, в осіб зі схильністю: вагітних жінок, хворих на хронічні респіраторні захворювання (особливо бронхіальну астму), цукровий діабет, серцево-судинними захворюваннями.

Захист від свинячого грипу

Для захисту від свинячого грипу лікарі в першу чергу рекомендують дотримуватися елементарних правил: носити марлеві маски, провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання в приміщеннях, уникати місць масового скупчення людей, утриматися від поїздок у громадському транспорті.

Крім того, не варто контактувати з людьми з ознаками респіраторної інфекції - нежитю, кашлем, червоними очима.

Також рекомендовано ретельно і досить часто мити руки з милом. Медики радять дотримуватися здорового способу життя, включаючи повноцінний сон, вживання здорової їжі, фізичну активність.

Для профілактики зараження можна приймати вітамін С та ліки-адаптогени: настоянку родіоли рожевої, елеутерокок, лимонник, а також циклоферон в таблетках або альфа-інтерферон у вигляді мазі для носа - вони допоможуть зміцнити імунітет і підвищити загальну опірність організму.

Крім того, результати останніх досліджень підтверджують, що ефективними для лікування і профілактики свинячого грипу є такі дорогі противірусні препарати як занамівір (торговельна назва Relenza), озельтамівіру (торговельна назва Tamiflu або Ribavirin), Аматадін (торгові назви Глудантан, Мідантан, ПК-Мерц) і російський препарат Ремантадин. Проте, слід пам'ятати, що перед початком прийому цих препаратів необхідно проконсультуватися з лікарем.

Експерти також рекомендують відмовитися від вакцинації звичайною вакциною проти грипу: вона не допоможе в боротьбі з новим вірусом, а лише послабить імунітет.

У кількох країнах уже розроблена вакцина від A/H1N1 і навіть почалася імунізація населення. В Україні ж таких препаратів поки немає. Так, міністр охорони здоров'я Василь Князевич 29 жовтня повідомив, що його відомство звернулося до ВООЗ з проханням надати вакцину від свинячого грипу.

Лікарі нагадують, що A/H1N1 свинячого грипу може передаватися не тільки людьми, а й тваринами.

Тому необхідно дотримуватися особистої гігієни під час будь-яких контактів з тваринами. Особливо це важливо під час забою і відразу після забою тварин, щоб запобігти контакту зі збудниками хвороби. Оброблення туші не повинно застосовуватися до хворих тварин або тварин, який помер від захворювання.

Даних про передачу свинячого грипу людям в результаті вживання ними в їжу м'яса хворих тварин немає. Вірус гине під час при належній температурної обробки (понад 70 ° C).


да за це я дуже вдячний,але наші політики не думають за населення
взяти хоча б країну з Європи,там на 1 місці "Здорова нація"
а у нас в кого є гроші той і виживе!
я нікого не критикую,це моя власна думка!!!!!!!!


ну так какие заработки то в этой теме? сабж не раскрыт…


Intelectual, так заробітки великі виходять при таких "Епідеміях"


Да, жаль, что обновления на блоге происходят не так часто, как хотелось бы.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!