Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В західних областях України від грипу померло вже 20 чоловік
 
30-10-2009, 01:22  Суспільство

В західних областях України від грипу померло вже 20 чоловік

 
'В

Міністерство охорони здоров'я підтверджує 20 випадків смерті від пневмонії в Тернопільській, Івано-франківській і Львівській областях.

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазорішинец.

Він повідомив, що в Тернопільській області з 13 жовтня госпіталізовано з даним діагнозом 95 чоловік, 25 з яких - у важкому стані, і померло 10 пацієнтів.

В Івано-франківській області з цього ж часу госпіталізовано 25 чоловік, 7 з них - у важкому стані, 6 чоловік - померли.

В Львівській області з 1 жовтня госпіталізовано 6 пацієнтів, 2 з них у важкому стані, 4 люди померли.

Невідоме захворювання в Україні: Мінохоронздоров'я створило оперативний штаб 'В
В Міністерстві охорони здоров'я України створений оперативний штаб по попередженню розповсюдження в Україні вірусного захворювання.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевіч під час засідання уряду, докладаючи про заходи, що робляться Мінохоронздоров'я для попередження розповсюдження в Тернопільській, Львівській і Івано-франківській областях вірусного захворювання. За його словами, епідеміологічна ситуація в країні контролюється в цілодобовому режимі.

Князевіч відзначив, що на базі Мінохоронздоров'я створений оперативний штаб під керівництвом міністра і президента Національної академії наук України, в Тернопільській області працює професійна комісія з учених НАН і Академії медичних наук для з'ясування причин, які привели до летальних випадків, і для проведення протиепідемічних лікувально-профілактичних заходів щодо запобігання
розповсюдження захворювання грипом в областях.

"Засідання штабу проводяться практично цілодобово, працюють фахівці на місці, є упевненість, що ми вийдемо на конкретні діагнози, на конкретну причину, і заходи, які ми зараз пропагуватимемо, робитимемо, дадуть ефект" - підкреслив він.

Міністр відзначив, що найскладніша ситуація з розповсюдженням епідемії склалася в Тернопільській області, де протягом останнього
тижня зареєстровано 5796 випадків захворювання (це удвічі більше, ніж за попередній тиждень). Князевіч повідомив, що зафіксовано
12 летальних випадків, 17 хворих у важкому стані (8 у відділенні анестезиологии і інтенсивної терапії і 4 на штучній вентиляції
легенів). За його словами, в Івано-франківській області зареєстровано 6 випадків смерті, які пов'язують з епідемічною ситуацією.

За словами Князевіча, зараз встановлено, що це вірусна інфекція, а вже до початку наступного тижня буде встановлена конкретна природа вірусу: або традиційний грип, або цей грип каліфорнійський А/H1N1, так званий свинячий.

"Наші лабораторії працюють, плюс міжнародні, у тому числі і Росії, Європи. Я думаю, що на понеділок-вівторок я буду готовий доповісти про конкретний стан", - сказав міністр і додав, що Мінохоронздоров'я тісно співробітничає зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

***

Нагадаємо, епідемії свинячого грипу в Україні чекають в листопаді, повідомив директор Українського центру грипу і гострих респіраторних інфекцій Олександр Гріневіч.

Міністерство охорони здоров'я України заявляє, що в жовтні в західних областях України, за попередніми даними, від пневмонії померли 20 чоловік. Сьогодні, 29 жовтня, стало відомо про ще один випадок смерті від пневмонії. Мінохоронздоров'я закликає всіх громадян у разі появи симптомів грипу або інших гострих респіраторних вірусних захворювань негайно звертатися до лікарів.

Вчора, 28 жовтня, під час пресс-коференции головний санітарний лікар України Олександр Біловол, відповідаючи на питання про те, чи можна виключити, що причиною смерті людей в західних областях став вірус А/Н1N1, сказав: "В цьому житті нічого не
можна відкидати".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!