Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Рак може розвинутися навіть з маленької ранки на шкірі
 
23-05-2011, 19:17  Медицина

Рак може розвинутися навіть з маленької ранки на шкірі

 
Лише одного незначного порізу достатньо, щоб "розбудити" сплячі ракові клітини і привести до утворення реальної пухлини. Для вивчення процесу переходу від ракових генетичних мутацій до стадії розвитку новоутворень Сани Вонг з Університету Каліфорнії в Сан-Франциско разом з колегами штучно створив мишей.

0



У цих мишей у стовбурових клітинах волосяних фолікул був виражений людський ген раку, пише New Scientist. Потім вчені вирізали невеликий шматочок шкіри у деяких гризунів. Інші ж залишилися цілі. У підсумку тільки в мишей з порізами утворилися пухлини, які, як раз, концентрувалися навколо пошкодженої області.
Коли на шкірі утворюється поріз, стовбурові клітини волосяних фолікул прямують до місця порізу. Вонг стверджує, що клітини, які знаходяться на межі ракових, здатні перебувати в сплячому стані в тілі людини, поки щось не спрацює в якості пускового механізму. Таким механізмом може бути, наприклад, радіація.

Тоді починається накопичення мутацій і подальший перехід на наступну стадію утворення пухлини. "У цьому випадку травма як би зрушує ракові клітини з їх насидженого місця, де вони перебували в неактивному стані", - констатує Сани Вонг.


Джерело: medicine.newsru.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!