Вчені виявили, що чорниця може руйнувати існуючі жирові клітини і навіть запобігає формуванню нових, що робить її потужною зброєю в боротьбі проти ожиріння.
Раніше вченим вдалося довести, що чорниця також допомагає боротися з захворюваннями серця та цукровим діабетом, оскільки вона містить високий рівень поліфенолів (група хімічних речовин з потенційною користю для здоров'я).
Тести показали, що поліфеноли можуть допомогти скоротити кількість жирових клітин на 27% -73% залежно від дози.
У ході наукового експерименту дослідники використовували зразки тканин, узятих у мишей, щоб перевірити, який вплив чинять поліфеноли, що містяться в чорниці, на жирові клітини. Результати, які були представлені на зустрічі Experimental Biology 2011, показали, що вживання значної кількості чорниці сприяло зменшенню вмісту ліпідів у тканинах мишей на 73%, і навіть при самій низькій кількості вживання ягід вміст ліпідів зменшувалася на 27%.
Дослідники планують проводити подальші експерименти, щоб з'ясувати, який вплив поліфеноли, що містяться в чорниці, роблять на організм людини і чи мають вони якісь побічні ефекти. Дослідники сподіваються, що чорниця також допоможе людині позбутися від зайвих жирових клітин.