Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Шкода і користь бананів
 
29-07-2011, 00:00  Медицина

Шкода і користь бананів

 
В даний час складно уявити, що не так давно банан був дефіцитним продуктом, а скуштувати солодкий фрукт вдавалося далеко не кожному. Смішно й подумати, з яким здивуванням дивилися ми на зеленні фрукти під назвою «банани», які зовсім ще не годилися до вживання, а повинні були полежати вдома чи на прилавку (складі) магазину, поки не набудуть насичений жовтий колір.

0



Сьогодні смак банана знайомий дітям з самого раннього дитинства, а для багатьох мам є справжнім порятунком, коли дитина яка нещодавно плакала, заспокоюється, із задоволенням насолоджуючись цим смачним фруктом.

На сьогоднішній день існує величезна кількість страв, рецепт приготування яких включає банани, а ще банани часто входять в меню спеціальних дієт, хоча, варто зазначити, що банан досить калорійний фрукт.

Також винахідливі жінки вже давненько помітили корисні властивості банана не тільки від вживання всередину, а й активно використовують його, щоб: звузити пори, розгладити зморшки, зняти набряклість з повік, пом'якшити шкіру. Все залежить від того, з чим змішувати м'якоть банана і як наносити, на доказ того є величезна кількість рецептів, призначених для очищення і живлення шкіри обличчя, волосся і т.д.

Відоме властивість банана підвищувати настрій має цілком логічне пояснення, цей фрукт містить так звані гормони радості - ендорфіни, до того ж вміст серотоніну також стимулюють позитивну реакцію організму. Тому боротися з пригніченим настроєм можна дуже смачним способом - з'їсти банан, а можна і парочку, тільки необхідно пам'ятати про високу калорійності цього фрукта. Банан не просто калорійний, а й містить масу корисних людському організму речовин. До того ж він просто не замінимо для людей, що займаються фізичними навантаженнями. Фосфор, калій, кальцій - у великій кількості містяться в бананах, відмінно всмоктується кишечником, швидко і легко розповсюджуються по всьому організму.

Сучасна людина щодня витрачає величезну кількість енергії, при цьому розумова активність часом просто зашкалює, саме банан, як ніщо інше швидко поповнює нестачу енергії і сприяє поліпшенню розумової працездатності.
Вміст у бананах вітамінів різних груп, дозволяє цьому фрукту сприятливо впливати на роботу мозку, серця, печінки, укріплює волосся, зуби, нігті, а також завдяки великому вмісту вітаміну С, банани рекомендують вживати для профілактики і лікування простудних захворювань.

Досить включити в свій звичний раціон харчування банан, і вже можна сміливо сподіватися, що багато проблем зі здоров'ям обійдуть стороною. Вже давно лікарі помітили, що при проблемах шлунково-кишкового тракту, а також гастритах і навіть виразкових хворобах, настає значне поліпшення при систематичному вживанні бананів.

Такий ненависний для жінок ПМС можна побороти, якщо з'їсти смачний соковитий банан, таким же способом можна боротися і з депресією.

Для тих, хто страждає анемією, також рекомендується вживати банани, адже вони містять залізо і стимулюють виробництва в крові гемоглобіну.

Кров'яний тиск, запори, печія, занепад сил, стреси - це далеко не повний перелік проблем, з якими допомагає справитися цей смачний фрукт.

До речі, помічено, що банани допомагають людям кинути палити і впоратися з нікотиновою залежністю.

Єдине застереження: не рекомендується вживати банани при цукровому діабеті, а також людям з підвищеним згортанням крові. Це пояснюється тим, що банан сприяє виведенню зайвої рідини з організму.

Будьте здорові - їжте банани, (погодьтеся, адже це простий і смачний спосіб поліпшити своє здоров'я)!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!