Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Медики назвали вид спорту, до якого небезпечно привчати дітей
 
29-08-2011, 18:05  Медицина

Медики назвали вид спорту, до якого небезпечно привчати дітей

 
Американські педіатри рекомендували заборонити дітям займатися боксом, повідомляє MedPage Today

Медики назвали вид спорту, до якого небезпечно привчати дітей



Стаття Клер Леблан (Claire MA LeBlanc) і Лори Перселл (Laura Purcell) з Американської академії педіатрії (American Academy of Pediatrics) опублікована в журналі Pediatrics.

Американські педіатри рекомендували заборонити дітям займатися боксом, повідомляє MedPage Today. За оцінками авторів публікації, в США боксом займаються понад 18 тисяч дітей та підлітків. При цьому вони наводять дані канадських дослідників, згідно з якими майже п'ять відсотків всіх травм у боксерів потребують лікування в стаціонарі.

Найбільш частою причиною смерті боксерів є субдуральна гематома (обумовлене травмою скупчення крові між оболонками головного мозку). Частіше за інші травми, спортсмени що займаються боксом отримують струс мозку. За різними даними, струс отримували від 6,5 до 51,6 відсотка початківців боксерів.

Вчені відзначили, що діти і підлітки переносять такі травми важче, ніж дорослі. Зокрема, результати порівняльного дослідження боксерів зі старшої школи і вузів свідчать, що спортсмени з другої групи відновлюються після струсу мозку в середньому за три дні. При цьому у більш молодих боксерів порушення пам'яті та інші нервово-психічні розлади після травми спостерігаються на десять днів довше.

У зв'язку з цим автори статті рекомендували педіатрам відмовляти батьків, які хочуть віддати дітей в секції боксу. Крім того, вони закликали спортивні організації проводити поглиблені медичні обстеження із залученням неврологів і офтальмологів перед тренуваннями і змаганнями.
Фото з сайту kport.info
Джерело: «Medportal.ru»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!