Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як очистити організм після прийому антибіотиків
 
6-11-2011, 19:50  Медицина

Як очистити організм після прийому антибіотиків

 
Вірусні та бактеріальні інфекції в наші дні найчастіше піддаються тільки інтенсивному лікуванню високоефективними, але, на жаль, досить токсичними препаратами. І начебто після прийому антибіотиків хвороба здала свої позиції, але загальне самопочуття не можна назвати навіть задовільним. Це тому, що медпрепарат є і ліками, і отрутою, залежно від його дози. І від кваліфікації лікаря безпосередньо залежить, як подіє на ваш організм той чи інший медикамент. Щоб допомогти собі впоратися з інтоксикацією, яка при прийомі сильнодіючих препаратів практично неминуча, слід ставитися до лікування з особливою обачністю і знати, як очистити організм після прийому антибіотиків.

'Як



Перш за все, найбільш негативно антибіотики впливають на імунну систему і печінку. Разом з вірусами і бактеріями антибіотики знищують і значну частину корисної кишкової мікрофлори, що легко може порушити роботу травної системи. Тому після прийому таких препаратів варто подбати про себе і очистити організм.

Дієта.

По-перше, після лікування антибіотиками дотримуйтесь дієти. Постарайтеся уникати спиртного, жирного, копченого, смаженого, і взагалі, віддавайте перевагу легким білкам.

Мед.

По-друге, «налягайте» на мед для підтримки роботи печінки, замініть їм цукор. Безперечно, мед корисний своїми мікроелементами і вітамінами, але, крім того, він містить в собі натуральний антибіотик, який тільки доповнить ваше лікування.

Каші.

По-третє, не забувайте про каші. Під час лікування каші корисні як ніколи. Вони не тільки забезпечують організм необхідною в боротьбі з хворобою енергією, а й, завдяки наявності великої кількості клітковини, очищають стінки кишечника, сприяють позбавленню організму від шлаків. Вівсяна каша особливо добре виконує ці функції.

Пребіотики.

По-четверте, попросіть лікаря призначити вам пребіотик. Подібні препарати нормалізують роботу кишечника, підвищуючи чисельність корисної мікрофлори. З тієї ж причини під час лікування і після нього зосередьтеся на вживанні кисломолочних продуктів. Не варто купувати в магазині йогурти (вони зовсім марні попри те, що обіцяє реклама), набагато краще віддати перевагу кефіру, ряжанці і сиру. Також не варто експериментувати з активованим вугіллям - воно досить агресивно діє на кишечник, тому корисної мікрофлори після такого «лікування» так само не залишиться.

Расторопша.

Також благотворно впливають на печінку насіння, масло і препарати розторопші. Приймати їх можна вже під час лікування, обов'язково погодивши це зі своїм лікарем. Речовини, які містяться в расторопші, практично не мають протипоказань і є прекрасним гіпатопротектором, позитивно впливають на серцево-судинну та травну системи.

Вода.

Приймайте більше рідини під час лікування. Вода - це універсальний розчинник, який допоможе добре «вимити» організм. Оптимальна кількість споживаної рідини на добу - тридцять мілілітрів на кілограм маси людини. Замість води можна приймати і трав'яні чаї. Так, з виділеннями організму, залишки ліків та їх похідні будуть виходити швидше.

Баня.

Очистити після прийому ліків організм допоможе лазня або сауна. Разом з потом з організму легко виходять ті шкідливі речовини, якими він переповнений. Крім того, контраст температур у вашому випадку поліпшить кровообіг та обмінні процеси, позитивно вплине на імунітет і дасть заряд бадьорості. Але пам'ятайте, що теплові процедури рекомендується проводити тільки при стабільно нормальній температурі тіла. У гострий період хвороби утримайтеся від відвідування лазні та сауни - це вам категорично протипоказано. Порекомендувати таке очищення в подібному стані вам може тільки лікар.

Ванни.

А якщо ви не любитель сауни, можна замінити її трав'яний ванною або обгортанням. Літнім і огрядним людям такий метод очищення організму найбільш корисний. Для того щоб виконати цю процедуру, помістіть в каструлю ялинові гілки і шишки, залийте окропом і дайте настоятися. Настій або вилийте в наповнену водою ванну, або добре змочіть їм простирадло, якою потім обернете своє тіло. Кілька таких процедур - і сили повернутися до вас.

Застосовуючи ці прості поради на практиці, ви не тільки максимально вбережете організм від впливу шкідливих речовин, але і зміцнити свій імунітет, що в майбутньому допоможе вам уникнути рецидивів хвороби.

Гудкова Ірина Олексіївна
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!