Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Засинати пізно - шкідливо для серця
 
15-11-2011, 19:57  Медицина

Засинати пізно - шкідливо для серця

 
Вирушаючи спати після опівночі, люди піддають артерії стресу - що є першим кроком до розвитку атеросклерозу через втрату еластичності судин.

'Засинати



Інші дослідження вже пов'язували брак сну з хворобами серця, діабетом, ожирінням, говорить Йю Мисан з госпіталю Мисан в Гіфу (Японія).

Вчені обстежили 250 здорових чоловіків молодше 60 років, яким щорічно вимірювали тиск, вагу, окружність талії і рівні холестерину. Всі учасники заповнили анкети, в яких вказали тривалість сну (приблизно 6 годин 20 хвилин) і час, у який вони лягають спати (близько 23:30).

Скорочення годин для сну призводило до зростання тиску і рівня холестерину.

Чоловіків розділили на три групи щодо тривалості сну: менше 6 годин, 6-7 годин і більше 7 годин.

Учасники з цих груп, які засипали раніше півночі, показали низькі цифри артеріального тиску. До того ж пізні посиденьки змушують людей перекушувати вночі, що також впливає на серце.

Неспання після півночі активізує симпатичну нервову систему, яка допомагає боротися зі стресом тілу, прискорюючи частоту скорочень серця. До того ж пізній сон порушує ритм біологічного годинника.

Люди, що засинають пізно, більш схильні до куріння, вживання алкоголю, вважають вчені, і це також загрожує серцево-судинними захворюваннями.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!