Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як спати, щоб висипатися
 
22-08-2010, 22:46  Суспільство

Як спати, щоб висипатися

 
Фахівці стверджують, що оптимальним часовим проміжком для сну є 7-8 годин, але часом турботи змушують нас приділяти сну менший час. Як при цьому добре висипатися?

0



Відомо, що здоровий і правильний сон - запорука фізичного здоров'я та високої інтелектуальної активності протягом дня. А недолік сну може спричинити за собою серйозні наслідки, такі як зниження імунітету, перевтома і навіть різні психічні захворювання.

Щоб уранці відчувати себе бадьорим і повним сил для нових звершень, необхідно дотримуватись декількох простих правил.

1. Вечеря повинна бути легкою. Вживання перед сном важкої їжі - грибів, борошняних виробів і жирного м'яса негативно позначається на сні. Аналогічно діють і тонізуючі напої, такі як кава, міцний чай і апельсиновий сік.

2. Прогуляйтеся перед сном. Дуже благотворно може позначитися невелика (10-15 хвилин) прогулянка перед сном, оскільки під час прогулянки на свіжому повітрі організм насититься киснем, так необхідній для міцного сну.

3. Пийте молоко. Щоб добре висипатися пийте перед сном тепле молоко. Воно містить тріпофан, який відіграє велику роль у правильному сні.

4. Провітрюйте приміщення. Обов'язково перед сном добре провітрюйте приміщення, в якому збираєтеся спати. Велика кількість кисню - запорука міцного сну та гарного ранкового самопочуття.

5. Не отримуйте великої кількість негативної інформації перед сном. Ні в якому разі не дивіться безпосередньо перед сном новини, швидше за все вони будуть напхані негативною інформацією, яка перешкодить вам швидко заснути.

6. Лягайте спати до півночі. Лікарі стверджують, що година сну до опівночі так само ефективна, як і дві години після. Краще вставайте раніше.

Як висипатися за 4 години

Іноді справи обертаються таким чином, що часу на сон не залишається зовсім. Фахівці стверджують, що мінімальний час, за який наш організм може виспатися - 4 години. Є кілька прийомів, які допоможуть виспатися навіть за чотири години, проте важливо розуміти, що це не чарівний засіб, який допоможе обдурити організм і замінити здоровий восьмигодинний сон чотирма годинами. Але ці дії допоможуть вичавити максимум користі з обмеженого часу сну і вдало провести справді суворий тиждень.

1. Релаксуйте. Ефективним засобом виспатися за обмежений час є релаксація. Перед сном послухайте спокійну музику, згадайте найприємніші моменти вашого життя. Ці дії допоможуть вашому мозку швидше позбутися від накопиченої за день негативної інформації, що благотворно позначиться на якості сну.

2. Душ перед сном. Прямо перед сном прийміть теплий душ, вода допоможе вашому тілу розслабитися і в результаті ви засне дуже швидко.
3. Слідкуйте за температурою навколишнього середовища. Щоб максимально ефективно використовувати обмежений час сну, підтримувати постійну температуру у вашій кімнаті. У теплі людина висипається краще, ніж в холоді, тому після провітрювання кімнати закрийте вікно і сховайтеся ковдрою.

За матеріалами realt.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!