Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Любов до сну передається у спадок
 
13-12-2011, 19:55  Медицина

Любов до сну передається у спадок

 
Люди, які люблять довго валятися в ліжку, мають певний ген. Тепер у тих, хто регулярно просипає, з'явилося виправдання. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

'Любов



Вчені з Единбурзького університету (University of Edinburgh) і Університету Людвіга Максиміліана в Мюнхені (Ludwig Maximilians University in Munich) провели експеримент на виявлення гена ABCC9, в якому взяли участь 10 тис. осіб з Оркнейських островів в Шотландії, Хорватії, Голландії, Італії, Естонії та Німеччини. Вони просили випробовуваних розповісти про те, як довго вони сплять у вихідні дні, також у них було взято аналіз ДНК.

У результаті з'ясувалося, що власники варіації гена ABCC9 (зустрічається у кожного п'ятого європейця) сплять вночі на 30 хвилин довше, ніж інші. Це означає, що носіям варіації гена не вистачає 8 годин для повноцінного відпочинку, рекомендованого медиками.

Далі експерти вирішили перевірити, як цей ген працює у плодових мушок. Виявилося, що мушки без ABCC9 спали на три години менше звичайного. Як пояснюють фахівці, ген пов'язаний з оцінкою рівня енергії в клітинах.

"Люди сплять близько третини свого життя. Схильність до тривалого або короткого сну нерідко характерна для членів однієї сім'ї в цілому, незважаючи на їхній вік, сезон року або циркадні ритми", - говорить один з авторів роботи Джим Уїлсон. На його думку, в майбутньому відкриття можна буде використовувати для штучного регулювання кількості необхідних людині годин сну на добу.

Дослідження вчених опубліковано в журналі Molecular Psychiatry.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!