Вчені з Університету Західної Австралії в Перті (the University of Western Australia in Perth) виявили, що всього третина унції свіжих грибів - близько 10 грамів - в день здатна суттєво знизити у жінок захворювання раком грудей - на 64%.
Фахівці обстежили 2000 китайських жінок, половина яких хворіла на рак грудей, пише британський Telegraph. При цьому дослідники врахували образ арчування пацієнток, а також фактори, що сприяють розвитку раку, такі як надмірна вага, куріння, недостатня кількість фізичних вправ. У результаті експерти дійшли висновку, що гриби мають протираковий ефект.
Подальші експерименти на лабораторних мишах показали, що гриби мають антипухлинні властивості і стимулюють імунну систему для боротьби з раковими клітинами. Мало того - китайські вчені виявили, що поєднання грибів із зеленим чаєм в раціоні жінки зменшували ризик цього захворювання майже на 90%. Захисний ефект сушених грибів, кажуть дослідники, трохи нижче: вони зменшують ризик захворювання на рак грудей десь наполовину.