Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчені винайшли препарат, що продовжує життя
 
4-02-2016, 11:58  Медицина

Вчені винайшли препарат, що продовжує життя

 
Вчені винайшли препарат, що продовжує життя

Нещодавно американські вчені з клініки Мейо продемонстрували результати дослідів з препаратом AP20187, який очищує організм від старіючих клітин. Виявилося, що вживання даного препарату покращує стан здоровя та продовжує життя на 35%, не маючи при цьому відчутних побічних ефектів.

Новину було опубліковано в журналі Nature. Також у статті на цю тему розповідається:

"З часом в клітинах, що діляться у великих організмів накопичуються мутації. Щоб не допустити їх переродження в ракові, запускається особливий механізм клітинного старіння: поділ сповільнюється і поступово припиняється. У нормі старіючі клітини очищаються імунною системою, але з віком цей механізм стає все менш ефективним - і відпрацьовані клітини починають накопичуватися в різних тканинах і органах. Навіть втративши здатність ділитися, вони шкодять сусіднім клітинам і викликають хронічні запальні процеси.

Щоб допомогти імунній системі, дослідники з клініки Мейо зруйнували старіючі клітини в організмі піддослідних мишей препаратом під назвою AP20187.

Через півроку миші стали набагато здоровіші, ніж тварини з контрольної групи. Їх нирки працювали краще, а серце більш ефективно справлялося з навантаженнями. Лікування позначилося навіть на їх поведінці: піддослідні миші стали більш сміливими і веселими. Але найбільше вчених вразило інше явище: середня тривалість життя мишей зросла на 17-35%.

Досліди проводилися на генно-модифікованих тваринах, чутливих до впливу препарату. Однак відсутність побічних ефектів вселила вченим надію розробити аналогічні засоби для нормальних організмів і почати клінічні випробування у найближчому майбутньому."

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!