Корисні властивості ківі перевершили всі очікування дослідників. Японські вчені за результатами досліджень назвали його одним з найбільш корисних фруктів.
За кількістю антиоксидантів ківі обійшли таких «монстрів здорового харчування» як апельсини, грейпфрути, мандарини та яблука.
Вчені з університету Токіо ретельно вивчили корисні властивості ківі двох сортів - жовтий і зелений - і прийшли до висновку, що поліфеноли - антиоксиданти, що містяться в цьому фрукті, надають безцінну користь організму людини. У ході дослідження добровольці з'їдали по три ківі в день, після чого біологи тестували рівень антиоксидантів в їх організмах.
"Ківі може запобігти розвитку захворювань, викликаних окислювальним процесом", - резюмували японські вчені, які опублікували результати своїх досліджень у журналі біологічних і фармацевтичних бюлетень.
Як відомо, окислювання руйнує клітини організму, але антиоксиданти здатні з цим боротися.
Окислювальні процеси вважаються однією з причин багатьох захворювань, включаючи атеросклероз, серцеву недостатність, рак, передчасно старіння, хвороби Альцгеймера і Паркінсона.