Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирський агроуніверситет випускає безробітних фахівців
 
8-02-2012, 14:45  Наука

Житомирський агроуніверситет випускає безробітних фахівців

 
Житомирський національний агроекологічний університет - один з найбільших ВНЗ нашого регіону за кількістю студентів. Але більша частина випускників з вищою освітою - або безробітні, або працюють не за фахом.

Житомирський агроуніверситет випускає безробітних фахівців



Жаннет Фурніке в 2005 році закінчила агроекологічний університет, де навчалася за контрактом. Зараз має статус безробітної. Вона вже кілька місяців перебуває на обліку в центрі зайнятості. За цей час жодної пропозиції працевлаштування за фахом не отримала - зате пропонували упаковувати цукерки на фабриці.

Ще один випускник агро - Дмитро Ткачук. Хлопець вивчився на бухгалтера, але працює на приватній фірмі, де займається оформленням дозвільних документів.

- Я планував працювати за фахом, мені подобалася математика, - розповідає Дмитро Ткачук, випускник ЖНАЕУ.

У житомирському обласному центрі зайнятості кажуть, що зараз на обліку випускників агроекологічного університету найбільше.

- Потреба в таких працівниках, коли існують новітні технології, сильно впала. - Каже Наталя Гончарук, начальник відділу організації сприяння з працевлаштування Житомирського обласного центру зайнятості.

За неофіційними даними лише кожен п'ятий випускник агро працює за фахом. Однак, за словами проректора з навчальної роботи - майже кожен другий випускник має роботу, - пише Наталія Дехтієвска.

- 90% бюджетників працюють в сфері сільського господарства - а це половина всіх студентів агро. Контрактники ж повинні шукати собі вакансії. Проте кількість випускників щорічно збільшується. - Каже Юзеф ЦАЛ-Цалко, проректор з навчальної роботи ЖНАЕУ.

За словами заступника начальника ГУ агропромислового розвитку Житомирської ОДА Леоніда Бабича, одна з причин безробіття - новації в галузі сільського господарства.

- Якщо раніше потрібно було п'ять тракторів, то зараз це ж поле оре один трактор. І туди потрібен лише один фахівець, - пояснює Бабич.

І все ж, багато хто з нинішніх студентів сподіваються в майбутньому знайти роботу за фахом.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!