Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Випускники Житомира відчувають великі труднощі з працевлаштуванням
 
21-10-2011, 13:32  Суспільство

Випускники Житомира відчувають великі труднощі з працевлаштуванням

 
Все більше випускників Житомира не можуть знайти собі роботу після закінчення ВНЗ та змушені звертатися в службу зайнятості.

'Випускники



Про таку тенденцію заявила начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування обласного центру зайнятості Лариса Барчук, повідомляє «Житомирська хвиля».



«Протягом цього періоду роботу шукали 2400 випускників ВНЗ, близько 1800 випускників професійно-технічних училищ і 533 шкільних випускника. Варто зазначити, що за останні два роки випускників, що звертаються за допомогою, стає все більше », - коментує ситуацію Лариса Барчук.




І, насправді, така ситуація не стала сюрпризом. Швидше, це відображення реальної і давно існуючої проблеми - потреби ринку праці та спеціальності, на які вчать у ВУЗах, не збігаються. Ринку потрібні кваліфіковані працівники, інженери, лікарі з великим досвідом роботи, а їх фактично немає.





До слова, серед зареєстрованих безробітних у місті та області всього 38% не мають ніякої освіти, крім школи. Решта десь вчилися, природно, розраховуючи на подальше працевлаштування. 29% безробітних закінчили професійно-технічні училища, 21% мають базову або незакінчену вищу освіту і 12% людей з повною вищою освітою стоять на обліку безробітних.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!