Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прем"єр і його команда.
 
14-03-2010, 10:29  Політика

Прем"єр і його команда.

 
Заступник голови Партії регіонів Андрій Клюєв, який став першим віце-прем'єром, призначається в уряд не вперше - з 2003 по 2004 рр.. він обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України, поєднуючи його з депутатським мандатом.
'Прем"єр


Андрію Клюєву і його братові, народному депутату від ПР Сергію Клюєву, належать активи промислово-інвестиційної корпорації «Укрпідшипник» (Донецьк), в яку входять підприємства кольорової металургії і паливно-енергетичного комплексу. За версією польського журналу Wprost, статок Андрія Клюєва у 2007 році становив $ 800 млн.

Андрій Клюєв народився 12 серпня 1964 року в Донецьку. У 1986-му закінчив Донецький політехнічний інститут, у 1989 р. отримав ступінь кандидата технічних наук. З 1983 року працював гірником на шахті ім. Засядька, потім - гірничим майстром на шахті ім. Горького, заступником начальника дільниці шахтного транспорту шахти «Білоріченська» (Луганська обл.) У 1986-1991рр. - Аспірант, науковий співробітник Донецького політехнічного інституту. З 1991 по 1994 рр.. - технічний директор об'єднання «Шельф», президент АТ «Промкомсервіс», гендиректор АТ «Укрпідшипник».
У 1994-2002 рр.. працював в органах виконавчої влади в Донецьку: заступник голови Донецької облради, перший заступник мера Донецька, заступником у тодішнього губернатора Донеччини Віктора Януковича. Андрія Клюєва називають в числі людей, максимально наближених до нового президента.

З квітня 2002 по травень 2006 рр.. - Народний депутат України, член фракції «Регіони України», голова Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, голова комітету з питань промислової політики, ПЕК, екології та надзвичайних ситуацій.

У 2006 і 2007 роках обирався народним депутатом від Партії Регіонів (№ 14 у виборчому списку).

Андрія Клюєва вважають комунікатором з іншими фракціями і політичними силами.

Він був одним з керівників «тіньового» штабу Віктора Януковича в 2004 році, який перебував у столичному Музейному провулку. Клюєва тоді пов'язували з «транзитним сервером», через який відбувалася фальсифікація даних, які передаються з окружних виборчих комісій до ЦВК.

У 2006 році, перебуваючи на посаді віце-прем'єра Андрій Клюєв виступив з ініціативою: стерти всі написи часів Помаранчевої революції з фасаду будівлі Головпоштамту у Києві.

У 2009 році, згідно з декларацією про доходи, Андрій Клюєв заробив 10,5 млн. грн, він володіє 9 га землі, житловими будинками загальною площею 2,3 тис. кв. м., автомобілями Mercedes SL55, Porsche Carrera та Audi Q5. На рахунках у банках Андрій Клюєв тримає понад 87 млн. грн.

Поява Сергія Тігіпка на посаді віце-прем'єра в Кабміні Азарова стало сюрпризом. Тігіпко так довго кидався з опозиції у владу, так таврував неконституційний формат коаліції, що, здавалося, розмінюватися на посаду звичайного віце-прем'єра в уряді «камікадзе» не буде. Але перспектива борсатися в опозиції в очікуванні примарних дострокових виборів його теж не привернула. Інша справа, що пост «наглядача за Цушко» явно не те, на що розраховував Сергій Леонідович, який взяв «бронзу» на президентських виборах.
Прем"єр і його команда.

Тігіпко, що стояв на зорі становлення Приватбанку, дружний з Ігорем Коломойським, який на цих виборах робив ставку саме на Віктора Януковича, і саме домовленостями з олігархом пояснюють входження банкіра в Кабмін.

Активною політикою колишній комсомолець займається з 1997-го року. Він працював віце-прем'єр-міністром України з питань економічної реформи в уряді Павла Лазаренка, віце-прем'єром з питань економіки в Кабміні Валерія Пустовойтенка (1997-1999), міністром економіки в уряді Віктора Ющенка.

У 2000-му очолив партію «Трудова Україна» і виграв довибори до парламенту у виборчому окрузі в Павлограді. У 2002-му «Трудова Україна» увійшла до провладний блок «За єдину Україну», прозваний також «За ЄдУ!».

У 2004-му Тігіпко керував виборчим штабом Віктора Януковича, і після поразки надовго пропав з поля зору. Пікантності ситуації надавало те, що Тігіпко кинув штаб ще перед «третім туром», за що отримав від регіоналів тавро зрадника.

У 2008-му став радником прем'єра Юлії Тимошенко, і його балотування в президенти називали саме тактичним ходом ЮВТ, що підключила до гонки «технічного кандидата», який повинен був забирати голоси у Віктора Януковича. 3-є місце, яке він зайняв на виборах, для багатьох стало сюрпризом і необхідністю зважати на конкурента, що набирає обороти. Зараз Тігіпко - один із небагатьох членів нового Кабміну, що має власні політичні амбіції, а значить - потенційне джерело конфліктів.

Коли Тігіпко йшов у президенти, він задекларував дохід за 2008-й рік більше 20 мільйонів гривень, але при цьому ні він, ні члени його сім'ї не мають машин.

Віце-прем'єр з Євро-2012 Борис Колесников, змінює на цій посаді людину Ющенка Івана Васюника - соратник найбагатшої людини України Ріната Ахметова. З 1998 року - віце-президент ФК «Шахтар». Призначення Колесникова - перша кадрова данина поваги Ахметову з боку Януковича. У той же час новопризначений віце-прем'єр з Євро-2012 відомий як опонент іншого впливового спонсора «біло-синіх» - Дмитра Фірташа.
'Прем"єр

Борис Колесников народився 25 жовтня 1962 в Маріуполі. З 1980 р. працював у Куйбишевському ОРСі ВО «Донецьквугілля». Закінчив Донецьку Державну академію управління за фахом «економіст-менеджер». З 1991 р. - генеральний директор торговельної фірми «Південь». У 1997 році став генеральним директором виробничого об'єднання «Київ-Конті». У 1998 році обраний депутатом Донецької обласної ради. Очолював постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, зовнішньоекономічної та інвестиційної політики, розвитку малого і середнього бізнесу.


У травні 1999 року обраний заступником голови Донецької обласної ради, ще через рік - його головою. У березні 2002 року повторно обраний депутатом Донецької обласної ради від Костянтинівського району Донецької області.

У 2006 році отримав депутатський мандат у Верховній Раді за списком Партії регіонів (№ 10).

З серпня 2007 року - керівник виборчого штабу Партії регіонів. У 2007 році обраний до Верховної Ради за списком Партії регіонів (все той же № 10).

Найбільшу популярність у масштабах країни Колесников отримав у 2005 році, коли після допиту Генеральна прокуратура затримала його за підозрою у вимаганні. Мова йшла про отримання акцій донецького торгового центру «Білий лебідь». Колишній заступник директора центру Борис Пенчук заявив, що під загрозою смерті, що виходила від Колесникова, він та члени його сім'ї були змушені продати за безцінь свої акції. Сам же Колесников стверджував, що заплатив Пенчуку $ 500 тис.


У липні 2005 року Генпрокуратура закрила кримінальну справу «у зв'язку з відсутністю складу злочину», а в листопаді 2006 року було порушено кримінальну справу за фактом фальсифікації кримінальної справи Бориса Колесникова.

Декларація про доходи за 2008 рік свідчить, що Борис Вікторович заробив 63 млн. грн. , а члени його родини - 1,9 млн. - головним чином за рахунок дивідендів. Новий віце-прем'єр володіє 5 га землі, квартирою площею 216 кв.м, гаражем і двома Мерседесами - S500 і S600L. У банках Колесников зберігає 109 млн. грн, а члени його родини - 21 млн.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!