Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Візит Литвина на Житомирщину.
 
22-11-2009, 15:50  Політика

Візит Литвина на Житомирщину.

 
'Візит




Литвин у Житомирській області розповів, що «курс на війну триває», а «затишшя» - вірна ознака підготовки до викиду компромату ...



У Житомирській області з робочою поїздкою 21 листопада перебував спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Для відвідування були обрані північні «чорнобильські» райони області - Овруцький і Коростенський.

У Коростені він відвідав колись потужне підприємство - «Хіммаш», в Овручі в районній лікарні урочисто відкрив рентген кабінет, подарував обладнання для пологового відділення і традиційні подарунки для молодих мам.

На прес-конференції в Овручі Литвин повідомив журналістам, що серед політиків у парламенті зацікавленості в прийнятті бюджету нема. Пояснення просте: і Партія регіонів і БЮТ впевнені в перемозі і мають намір приймати бюджет «під себе».

Політик упевнений, «що необхідно приймати бюджет зараз, оскільки після виборів бюджет буде набагато гірше в соціальному плані, ніж до виборів».

Тим часом, Кабмін вже прийняв постанову про організацію бюджетного процесу в умовах відсутності прийнятого головного фінансового документа, хоча Литвин і каже, що і до цієї постанови є безліч питань: парламент так і не подолав вето президента на нову редакцію Бюджетного кодексу, а, отже, бюджет має бути сформований на основі чинної редакції. Також слід врахувати закон про підвищення мінімальних соціальних стандартів.

У повернення Юрія Єханурова в міністерське крісло Литвин сумнівається. За підтримку Єханурова спікер прогнозує не більше 25 голосів депутатів, навіть за оптимальними прогнозами. Це означає тільки те, що «курс на війну продовжується і більш того, загострюється», маючи на увазі протистояння між прем'єром і президентом.

Литвин також допускає зміну Закону про вибори президента безпосередньо перед другим туром голосування: «... можуть послідувати спроби його зміни при підготовці до другого туру виборів ...»

У жовтні Конституційний суд визнав неконституційним в новій редакції закону участь у виборах тільки тих громадян України, які перебувають на консульському обліку, і заявив про необхідність привести у відповідність із законом цю нову норму ..

Відсутність активної виборчої кампанії, на думку Литвина, вірна ознака підготовки викиду компромату і чесно сказав, що в нинішніх умовах важко вести передвиборчу роботу: «людям не подобається, що ти кажеш їм, що вони відповідальні за власний вибір», а «щоб зустрічатися з виборцями , потрібна сила волі і витримка ».

Політик зізнався, що «краще сприймається, коли ти кажеш, що завтра всім все даси: кожній жінці по мужику, кожному лисому - по гребінці, кожному любителю пива - по пиву».

Змінити ситуацію в країні можна, за словами Литвина, тільки змінивши виборчу систему.

«За нинішньої системи 80% залишиться знайомих облич, зміниться тільки 20, ті, хто не догодив вождю», втім, якщо депутатів «розкріпачити», то 95% депутатів зможуть ефективно працювати в Раді.

Володимир Литвин сам готовий «піти по людях і збирати підписи для референдуму про зміну виборчої системи» ....

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!