Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
 
 
Як вибрати ікону для домашнього іконостасу

Домашній іконостас складається з образів Спасителя, Богородиці і святих, які шануються в сім'ї.
 
У Житомирі представили нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви

1 липня на представлення нового єпископа в соборі Святої Софії зібралися сотні віруючих.
 
Сьогодні християни східного обряду та католики відзначають Стрітення Господнє

За традицією на Стрітення у церквах освячують свічки та воду. Здавна люди вірили, що свічки, принесені у цей день із церкви, захищають дім від блискавки, а вода - від "пристріту". У народі цей день символізує зустріч зими з весною.
 
Библия из натуральной кожи в подарок
Пожалуй, ни для кого не является проблемой выбор подарка к какому-либо празднику или торжеству для родного или близкого человека, или же просто хорошего друга
 
Четвер, який передує настанню Великодньої неділі православні християни називають Великим (Чистим) Четвергом. Під час богослужінь, цього дня, згадується одна з найважливіших євангельських подій:Таємну вечерю, під час якої Ісус Христос омив ноги своїм учням. Таким способом він намагався показати приклад братської любові і смиренності. Згідно Євангелії, під час Таємної вечері Ісус Христос встановив обряд євхаристії – Святого причастя.

'Чистий
 
Будівництво Свято-Юр'ївської Козацької церкви планується розпочати в районі Корбутівки в Житомирі. Першим кроком до втілення цього проекту стало виділення на вчорашній сесії Житомирської міської ради земельної ділянки під майбутній храм.


'Бути
 
Здавна православні християни проводили в січні освячення води Божественною енергією і Благословінням. Цей день називають Водохрещем і святкують 19 січня.

В селищі Черняхів Житомирської області відбулось освячення води на місцевому ставку ФОТО


Новость отредактировал Admin - 22-01-2013, 11:16
Причина: добавлення фото

 
102-річна черниця Магдалина - про те, як вона виживала за часів Союзу і незалежності. Черницю Магдалину з монастиря, що в урочищі Кипляче Житомирської області, можна назвати старійшиною серед ченців, їй пішов 102-й рік. У колишньому житті її звали Марія, постриг прийняла в 99. В її долі відбилася історія країни і декількох поколінь людей, що живуть у ній. Власне, багато в чому це доля самої України - невідома або забута, - пише Валентина Серікова, газета «Известия в Украине».

'102-річна
 
У Житомирі священики Української Православної Автокефальної церкви хочуть відбудувати Покровську церкву, яка перебуває на території товариства сліпих на вулиці 8 березня.

Українська православна автокефальна церква хоче відновити зруйнований Покровський храм в Житомирі
 
У місті Бердичеві відроджується духовність - про це свідчить як збільшення загальної кількості віруючих різних конфесій, так і будівництво нового греко-католицького храму, який (як стало відомо з засідання містобудівної ради) з'явиться в місті Бердичеві по вулиці Котовського в найближчому часі. Збори архітекторів відбулося в п'ятницю, 27 квітня і під час свого засідання член архітектурної ради розглянули безліч різних питань, головним з яких все ж стало питання про розробку проекту будівництва храму.

'Греко-католицька
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!