Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 22 травня День Святої Трійці, П'ятидесятниця.
 
22-05-2010, 19:48  Релігія

22 травня День Святої Трійці, П'ятидесятниця.

 
22 травня День Святої Трійці, П'ятидесятниця.


Після вознесіння Ісуса Христа настав десятий день: це був п'ятдесятий день після Воскресіння Христового. У євреїв було велике свято П'ятидесятниці в пам'ять Синайського законодавства. Всі апостоли разом з Божою Матір'ю і з іншими учнями Христовими та іншими віруючими одностайно перебували в одній світлиці в Єрусалимі.

'22


«Була третя година дня, за єврейським відліком годин, тобто, по-нашому - дев'ята година ранку. Раптом почався з неба шум, неначе подув буйного вітру, і наповнив увесь дім, де знаходилися учні Христові. І з'явилися вогненні язики і спочили (зупинилися) по одному на кожному з них. Всі сповнилися Духа Святого і стали славити Бога різними мовами, яких раніше не знали. »

Так Дух Святий, за обітницею Спасителя, зійшов на апостолів у вигляді вогненних язиків, на знак того, що Він дав апостолам здатність і силу для проповіді Христового вчення всім народам; зійшов ж у вигляді вогню на знак того, що має силу полум'я гріхи й очищати , освячувати і зігрівати душі.

В Єрусалимі в цей час було багато євреїв, які прийшли з різних країн на свято. Апостоли вийшли до них і стали проповідувати на їхніх рідних мовах воскреслого Христа. Проповідь так подіяла на тих, хто слухав її, що багато хто повірив і стали питати: «Що ж нам робити?» Петро відповів їм: «Покайтеся, і хреститесь в ім'я Ісуса Христа для прощення гріхів, то й ви отримаєте дар Святого Духа»

Ті що увірували в Христа охоче прийняли хрещення, таких виявилося в цей день близько трьох тисяч чоловік. Таким чином, почало влаштовуватися на землі Царство Боже, тобто Церква Христова.

22 травня День Святої Трійці, П'ятидесятниця.



Відразу після Божественної літургії, здійснюється вечірня в спогад зішестя на святих апостолів Духа Утішителя. Під час цього богослужіння читаються уклінні молитви, про дарування і нам Духа Святого, Духа премудрості, Духа розуму і страху Божого (молитва уклінна після сугубої єктенії).

Свята Церква молиться про дарування благодаті Духа Святого всім присутнім, а також перш за покійним батькам і братам нашим і іншим небожа за тілом, щоб і вони змогли бути учасниками Царства Слави в країні живих ... «Зане ні один! Чистий перед Богом від нечистости, нижче аще єдиний день живота його є» (молитва уклінна після «Сподоби, Господи, у вечір цей").

Православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками, квітами.

Звичай цей іде ще від старозавітної Церкви, коли будинки і синагоги прикрашалися зеленню в П'ятидесятницю в пам'ять того, як при Синайській горі все цвіло і зеленіло в день, коли Мойсей отримував скрижалі закону. Сіонська світлиця, де на апостолів зійшов Святий Дух, у той час, по загальному звичаєм, теж була прикрашена гілками дерев і квітами.

У свято Трійці згадують і явище Авраамові Трійці в Мамврійський діброві, тому прикрашений зеленню храм нагадує й ту діброву.

А ще квітучі гілки нагадують нам про те, що під дією благодаті Божої людські душі розцвітають плодами чеснот.


цікаво прочитати

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!