Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » День фізичної культури і спорту України
 
11-09-2010, 23:10  Свято

День фізичної культури і спорту України

 
Святкування Дня фізичної культури і спорту на Україні відзначається щорічно в другу суботу вересня на підставі Указу Президента № 340/94 від 29 червня 1994 року.

День фізичної культури і спорту України


Теперь мононуклеоз у детей, довольно легко лечится
Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця 19 століття. Всій Європі було відоме ім'я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендою українського спорту є стрибун Сергій Бубка , що встановив в 1994 році ще ніким не побитий світовий рекорд зі стрибків з жердиною - 6 м 14 см. Загалом на рахунку спортсмена 35 світових рекордів. Футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов відзначені «золотим м'ячем» як кращі футболісти Європи.

Визнана у світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних і 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.

Сьогодні на спортивному небосхилі Україна сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличко, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!