Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 23 лютого - День захисника Вітчизни.
 
22-02-2010, 20:15  Свято

23 лютого - День захисника Вітчизни.

 
'23


Ще з часів Радянського Союзу повелося, що завтра - один з небагатьох днів у календарі, коли сильна половина людства отримує законне право приймати від жінок привітання, подяку, і, звичайно, подарунки. І хоч, після набуття Україною незалежності, ми стали вітати чоловіків 6 грудня, наші батьки і діди , своїм святом, все ще вважають 23 лютого.

Прийнято було вважати, що 23 лютого 1918 року загони Червоної гвардії одержали свої перші перемоги під Псковом і Нарвою над регулярними військами кайзерівської Німеччини. Ось ці перші перемоги і стали «днем народження Червоної Армії».

З 1946 року свято стало називатися Днем Радянської Армії і Військово-Морського Флоту.

У 1922 році ця дата була офіційно оголошена Днем Червоної Армії. Пізніше 23 лютого щорічно відзначався в СРСР як всенародне свято - День Радянської Армії і Військово-Морського Флоту. Після розпаду Радянського Союзу дата була перейменована в День захисника Вітчизни.

Для деяких людей свято 23 лютого залишився днем чоловіків, які служать в армії або в будь-яких силових структурах. Тим не менше, більшість громадян Росії та країн колишнього СРСР схильні розглядати День захисника Вітчизни не стільки, як річницю великої перемоги або День Народження Червоної Армії, скільки, як День справжніх чоловіків. Захисників в самому широкому сенсі цього слова.
'23

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!