Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Останні вислови знаменитих людей.
 
28-02-2010, 19:35  Суспільство / Випадки / Історія

Останні вислови знаменитих людей.

 
1. Вольфганг Амадей Моцарт (1756-1791)

'Останні

… смак смерті у мене на губах. Я відчуваю, щось не на цій землі …

Видатний австрійський композитор, інструменталіст і диригент. Видатний представник Віденської класичної школи композиції, скрипаль-віртуоз, клавесиніст, органіст. За свідченням сучасників, володів феноменальним музичним слухом, пам'яттю і здатністю до імпровізації. Він склав більше 600 творів, які визнаються вершинами симфонічної, камерної, фортепіано, оперної та хорової музики.

Обставини його смерті широко обговорювалися протягом багатьох років. Моцарт помер вранці 5 грудня 1791 у віці 35 років після нетривалої хвороби. Його хвороба почалася з набрякання рук і ніг, а потім раптового болю в шлунку та інтенсивної блювоти. У Моцарта були підозри, що його отруїли. Він залишався в свідомості аж до другої години перед смертю. Тіло Моцарта розпухло так, що він більше не міг сидіти в ліжку, або навіть переміщатися. Його останні слова дуже наочні, «… смак смерті у мене на губах. Я відчуваю, щось не на цій землі …».


2. Стів Ірвін (1962-2006)

'Останні

… не турбуйтеся, вони зазвичай не плавають назад ...

Популярний австралійський натураліст, тележурналіст і автор численних фільмів про живу природу, таких як «The Crocodile Hunter» ( «Мисливець за крокодилами»), «Crok Files», «The Crocodile Hunter Diaries» ( «Щоденники мисливця за крокодилами»). Власник зоопарку Australia Zoo в м. Бірва, Квінсленд.

Загинув 4 вересня 2006 року на зйомках чергової телепередачі, отримавши смертельний удар ската-хвостокола в область серця. Події потрапили на плівку, останні слова Стіва Ірвіна були записані «… не турбуйтеся, вони зазвичай не плавають назад ...». Він визнав, що скат діяв незграбно і злякався. Відеоматеріали, підтверджує, що скат плив назад.


3. Амелія Ергарт (1897-1937)

'Останні

… KHAQQ викликає Itasca. Ми повинні бути за курсом, але вас не бачу. Газ закінчується. Ми перебуваємо на лінії 157-337. Ми будемо повторювати це повідомлення. Ми будемо повторювати це на 6210 кілогерців. Чекайте …

Американський авіатор, одна з перших жінок-пілотів, перша жінка, яка перелетіла Атлантичний океан. Також була відома як оратор, письменниця, журналістка і популяризатор авіації. Була кумиром раннього феміністського руху. У 1937 році, Амелія Ергарт і Фред Нунан зникли над центральною частиною Тихого океану при спробі зробити політ навколо земної кулі. Причина її смерті і місце аварії її літака завжди було загадкою. Багато дослідників вважають, що літак Ергарт впав в океан, після того як у нього закінчилося пальне. Її останній сеанс зв'язку говорить про те, що вона була близька до пункту призначення Howland Island, невеличкого острова коралових рифів, але не могла його знайти.

У 2007 році Міжнародна група з відновлення історії зникнення літака провела дослідження та археологічні розкопки на Нікумароро. Було виявлено безліч артефактів, але найцікавішою була латунна блискавка. Археологи стверджують, що блискавка схожа на американську, які застосовували в 30-х роках для жіночого одягу. Були виявлені інші артефакти, які говорять про американську жінку з 30-х років.


4. Боб Марлі (1945-1981)

'Останні

… гроші не можуть купити життя …

Ямайський музикант, гітарист, вокаліст і композитор. Незважаючи на те, що з часу його смерті минуло понад 28 років, Боб Марлі дотепер є найвідомішим виконавцем у стилі реггі. Саме завдяки його міжнародному успіху реггі набув широкої популярності за межами Ямайки. Боб Марлі був одним з найвидатніших прихильників панафриканізму і правовірним растаманом. Багато інших послідовників цієї релігії навіть вважають Марлі пророком.

У липні 1977 року, під час лікування травм, отриманих під час товариського матчу з футболу, у Марлі була виявлена меланома. Він відмовився від ампутації ноги і меланома в кінцевому підсумку поширилася на його легені і головний мозок. Боб Марлі помер у лікарні в Майямі, вранці 11 травня 1981 року, у віці 36 років. Його останні слова були сказані синові Зіггі. Вони були: «… гроші не можуть купити життя …».


5. Малколм Ікс (1925-1965)

'Останні

… Брати! Брати, будь ласка! Це будинок світу!..

Американський борець за права темношкірих, ідеолог руху «Нація ісламу», що зробив величезний вплив на «чорних пантер» і рух за сецесії «чорних штатів».

Під час його виступу натовп охопило обурення. У цей час його охоронці почули тихий шум, чоловік кинувся вперед і вистрілив в груди Малколм Ікс з обріза. Двоє інших чоловіків обстріляли його з пістолетів, поранивши 16 раз. Як повідомлялося, Малколм Ікс помер до того, як його тіло впало на підлогу. Його останні слова були спробою зберегти мир в натовпі. Інші джерела озвучують його останню Цитату як: «… зараз, зараз, браття, зупиніться, зберігайте спокій …».


6. Оскар Уайльд (1854-1900)

'Останні

… мої шпалери і я б'ємося на дуелі на смерть. Один з нас повинен піти ...

Оскар Уайльд був ірландським драматургом, поетом та письменником. Він написав безліч оповідань і один роман. Уайльд був відомий своєю дотепністю, і він став одним з найуспішніших драматургів кінця Вікторіанської епохи. Він досяг статусу зірки в кінці 19 століття, але зазнав драматичне падіння. Перебував у в'язниці протягом двох років та був визнаний винним в гомосексуальних відносинах.

Оскар Уайльд помер від церебрального менінгіту 30 листопада 1900. Йому було 46 років. Він помер в готелі, він порівнював свої останні хвилини і тривожний стан з тьмяним шпалерами готелю. Пізніше шпалери були замінені, а кімната повторно оформлена в стилі однієї з його квартир у Лондоні.


7. Джордж Харрісон (1943-2001)

'Останні

… любіть одне одного ...

Англійський рок-музикант, співак, композитор, письменник, продюсер і гітарист, який отримав найбільшу популярність як гітарист «The Beatles». Харрісон займає 21 місце в списку «100 найкращих гітаристів усіх часів» за версією журналу «Rolling Stone».

У липні 2001 року він переніс опромінення пухлин головного мозку в клініці в Швейцарії. Джордж Харрісон помер 29 листопада 2001 року. Його останні слова записані його дружиною, і були простими: «… любіть одне одного ...».


8. Л. Френк Баум (1856-1919)

'Останні

… тепер я можу перетинати непрохідні піски ...

Американський письменник, «творець» Чарівної країни Оз. Всесвітньо відомий класик дитячої літератури, чиї книги були десятки разів екранізовано, породили безліч наслідувань і пародій.

5 травня 1919 Л. Френка Баума переніс інсульт. Він тихо помер на наступний день, не доживши дев'ять днів до свого 63-го дня народження. Баум прошепотів свої останні слова дружині за годину до смерті: «… тепер я можу перетинати непрохідні піски ...», посилаючись на країну Оз.


9. Датч Шульц (1902-1935)

'Останні

… Ей, Джіммі! Сажотрус. Поговоріть з мечем. Заткнись, у тебе великий рот! Допоможи мені піднятися, Хенні! Макс приїде сюди. Канадський суп з квасолею. Я хочу заплатити. Нехай вони дадуть мені спокій ...

Це були останні, безглузді слова Датча Шульца. Він був нью-йоркським гангстером в період 1920 - 1930 рр. За своє життя Шульц зробив статок займаючись організованою злочинністю. У період антиалкогольної кампанії, банда Джой Хой і Датча Шульца контролювала поставки пива на весь Бронкс.

23 жовтня 1935 Шульц був убитий пострілом в голову і помер у Палаці Palace Chophouse у Ньюарку, штат Нью-Джерсі. Йому було всього 33 роки. Слова Датча Шульца були записані поліцейською стенографісткою. Через великої тяжкості травму голови він сказав багато беззв’язних і випадкових заяв. Його слова надихнули на створення безлічі книг, фільмів та історій в ЗМІ.


10. Jack Daniel (1846-1911)

'Останні

... останні сто грам, будь ласка ...

Jack Daniel - засновник винокурні Tennessee Distillery віскі Jack Daniel's. Він ніколи не був одружений і не мав дітей, але був близький з його улюбленим племінником, Лемом Мотлоу. У 1907 році через погіршення стану здоров'я Даніель передав справи винокурні племінникові Motlow, який потім передав його своїм дітям.

Jack Daniel помер від зараження крові 10 жовтня 1911, в Лінчбурзі, штат Теннессі. Зараження, яке згубило його почалося з маленького проколу на великому пальці. Його останні слова були записані в день його смерті і звучали вони як: «... останні сто грам, будь ласка ...». Марка Jack Daniel's Tennessee віскі входить до числа бестселерів у світі і відома своєю квадратною пляшкою.

'Останні


Оригинально пишете. С удовольствием читаю Ваши материалы.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!