Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мандарини. Наскільки корисний цей фрукт???
 
6-03-2010, 21:36  Суспільство / Наука / Медицина

Мандарини. Наскільки корисний цей фрукт???

 
'Мандарини.

- Провітамін A, необхідний для очей, шкіри і слизової оболонки;
- Вітамін C;
- Вітамін B1, необхідний для роботи нервової системи;
- Вітамін D, особливо необхідний взимку;
- Вітамін K - для здоров'я судин.

'Мандарини.

Калорійність мандарина – 38-45 кКал (в залежності від вмісту цукру). При цьому нітратів у мандаринах не буває. Гарантом їх відсутності є лимонна кислота.Але це ще не всі корисні властивості мандарина. Свіжовичавлений сік мандарина рекомендується дітям і хворим в якості дієтичного та лікувального напою.

'Мандарини.

При підвищеній температурі тіла сік мандарина допоможе впоратися зі спрагою. Крім того, сік, як і сам мандарин, завдяки фітонцидним і антисептичним властивостям надасть протимікробну і противірусну дію. Ось чому саме його можна використовувати для профілактики ГРЗ та грипу.

Доведено позитивну дію мандарина при лікуванні астми і бронхітів. Плід містить синефрин, що володіє протислизевими, протизастійними та протинабряковими властивостями. Для того щоб очистити легені і бронхи від накопиченого слизу, вранці рекомендується випити склянку свіжого соку мандарина. При бронхіті або трахеїті корисний настій або відвар із сухої шкірки на воді, який володіє відхаркувальною дією і пом'якшує кашель.

'Мандарини.

Мандарини мають і протигрибкову дію: свіжий сік з дольки або шкірки мандарина здатний вилікувати шкіру і нігті, уражені грибком, для цього його слід багато разів втирати в уражені місця. Часте вживання мандаринового соку є засобом профілактики від гельмінтів.

'Мандарини.

Регулярне вживання мандаринів відновить сили і поліпшить обмінні процеси. Якщо у вас розлад кишечника, також можуть виявитися корисними мандарини або свіжий сік. При нудоти і метеоризмі допоможе свіжа шкірка мандарина, яка стимулює травлення.

Масло мандарина запобігає розтяжкам у вагітних. Крім того, ефірна олія мандарина використовується для релаксації, для зняття м'язової напруги, при хворобливих менструаціях.

'Мандарини.

Суха шкірка мандарина також діє заспокійливо. Відвар, рекомендований при діабеті (шкірку 3-х мандаринів кип'ятити 10 хвилин в 1 літрі води, потім відвар остудити і зберігати в холодильнику, не проціджувати) - сприяє зниженню рівня цукру в крові.

Мандарини широко використовуються для салатів і гарячих страв, вони добре поєднуються з м'ясом, рибою і морепродуктами, рисом і овочами.


'Мандарини.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!