Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Від вчинення правопорушення до благоустрою рідного селища.
 
18-03-2010, 21:18  Суспільство

Від вчинення правопорушення до благоустрою рідного селища.

 
Від вчинення правопорушення до благоустрою рідного селища.


'Від


Надання переваг видам покарань, альтернативним позбавленню волі не тільки сприяє процесу виправлення та соціальної адаптації, а й державницько - патріотичному вихованню громадян, які вчинили злочини та адміністративні правопорушення.

Покарання , не пов’язані з позбавленням волі, одним з яких є громадські роботи, дають можливість порушнику довести своє виправлення з користю для суспільства.

Призначення покарання та накладання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт судами останнім часом супроводжується більш свідомим ставленням громадян до даного виду покарання.

Органом, який виконує покарання у виді громадських робіт, - є кримінально-виконавча інспекція - невід"ємна складова кримінально- виконавчої служби, яка здійснює свою діяльність на території кожного району держави та активно використовує потенціал державних та громадських організацій, які беруть участь у процесі виправлення і ресоціалізації засуджених до альтернативних видів покарань.

Одним із таких підрозділів являється кримінально-виконавча інспекція Черняхівського району Коростишівського міжрайонного відділу, по обліках якої впродовж 2009 року та на кінець першого кварталу 2010 року пройшло 235 осіб, на яких було накладено адміністративне стягнення - громадські роботи, яке кожний з них відбував на території власного селища. Хочеться відмітити, що 98% адміністративних правопорушень було здійснено даними громадянами саме за керування транспортними засобами у нетверезому стані. Усвідомлюючи те, що рівень смертності в наслідок дорожньо-транспортних пригод в нашій країні залишається високим, певна категорія громадян з халатністю ставиться до цієї проблеми, не задумуючись про те , що наслідки такої безвідповідальної поведінки можуть бути вкрай небезпечними не тільки для них, а й для оточуючих в цілому.

Відбуваючи громадські роботи за місцем свого проживання на виду у своїх "земляків", порушник не тільки приносить користь рідному селищу, але і являється "яскравим" прикладом для тих, хто не задумуючись вживає алкоголь перед тим , як сісти за кермо автомобіля.

Протягом року порушники приймали участь в проведених заходах щодо прибирання території парків, кладовищ, пам’ятників та обелісків загиблим воїнам, адміністративних будівель та ремонтуванні огорож та парканів.

Тож хочеться зайвий раз наголосити на тому , що вчинення правопорушення даного характеру - це не тільки сором перед односельчанами та рідними, це насамперед відповідальність, яка тягне за собою наслідки адміністративного стягнення та його неухильного виконання.


Іван ВОРОНЧУК
заступник начальника
Коростишівського МРВ КВІ

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!