Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Все про кактуси для новачків.
 
11-04-2010, 20:11  Суспільство

Все про кактуси для новачків.

 

Все про кактуси для новачків.

Все про кактуси для новачків.


Якщо ви вирішили почати вирощувати кактуси, на фото цереус (різновид кактусів) здасться вам цілком симпатичним рослиною. До речі, він не отримав велику увагу з боку тих, хто займається науковими дослідженнями і класифікаціями кактусів. Більшість експертів згодні з тим, що цереус є однією з найменш вивчених різновидів кактусів. Він також є одним з найстаріших найменувань у сімействі, описаний Ф. Міллером в 1754г., а згадуваний ще на початку XVIIст. З самого початку аж до 1920-х років, майже кожному кактусу, що має довгий стовбур, присвоювалося цю назву. На сьогоднішній день цереусів трохи більше 30, проте є ще близько півтисячі різновидів, які раніше належали до них, але з плином часу вибилися в окремий різновид. Вивчаючи все про кактуси, ви можете зробити висновок, що цереус є найпоширенішим їх варіантом.

На нашу думку, практично всі різновиди кактусів вирощені людиною, а не самостійно сформувалися в природі. Є дуже багато людей, хто любить рослини, але не можуть доглядати за ними з якихось причин, можливо, вони і займалися схрещуванням в давнину, після чого кактуси (може бути) залишалися рости в природі. Часто селекціонери давали кактусам власні імена, що дозволяє легко знайти людину, що придумала рослину.

Всі рослини, пов'язані з цереусом, дуже швидко і легко ростуть. Вони вільно підлаштовуються під різноманітні умови, у них легко зібрати насіння і ще легше пересадити. Вони стійкі до гнилі, хвороб і шкідників, вони швидко і добре ростуть, і цвітуть без всяких добрив. Купити такий кактус можна буде практично вільно, коштують вони зовсім недорого. У теплих районах вони ростуть як садові рослини, на ділянках біля будинку, досягаючи висоти до 10 м. Ці їх якості дозволяють їм розповсюджуватися по всьому світу, такі кактуси на фото можна побачити у багатьох жителів як екзотичних, так і місцевих країн.

Якщо ви новачок, то перше, що вам запропонують як домашній рослини - це кактус цереус. Можливо, в майбутньому, який-небудь студент-біолог вирішить написати дисертацію на тему «Як з'явився цереус», і ми зможемо дізнатися про нього більш докладно, та й взагалі, дізнатися про все про кактуси.

Але ми відхилилися від заявленої тематики - давайте поговоримо про те, як відрізнити кактус від не кактуса. Нижче ви зможете прочитати про деякі сукуленти, що кактусами зовсім і не є, а також про те, як відрізнити подібні різновиди.

Згідно проведених над кактусами досліджень, щоб визначити, чи справжній перед вами кактус, вам треба:

- Подивитися на його зовнішність - найбільш значною особливістю кактусів є колючки, які бувають різних кольорів, форми і розміру. Зустрічаються і різновиди зовсім без колючок;

- Звернути увагу на квіти - кактуси, як відомо, цвітуть рідко, їх квіти дуже гарні і мають складну структуру;

- Звернути увагу на листя - більшість кактусів позбавлене листя, проте у деяких вони є;

- Перевірити походження рослини (якщо вийде) - для всіх кактусів батьківщиною є Америка і прилеглі острови.

Кактуси-некактуси

Агава.

'Все


Великі розетки агави з довгими плоскими листям зустрічаються в багатьох місцях, де ростуть і кактуси. Агави цвітуть один раз на 7-20 років або близько того, після чого випускають нові пагони і зав'язі для нових квіток.

Алое.

'Все


Алое Віра - це досить добре відоме рослина, більшість людей використовують його в якості лікарського; сік алое добре загоює рани і сприяє знищенню почервонінь або поганої засмаги. Багато лосьйонів та мил також містять алое.

Ечеверія.

'Все


В більшості своїй ечеверія представляє собою маленькі трояндочки, що ростуть на скелястих схилах Америки. Як і інші вказані тут рослини, ечеверія - не кактус.

Молочай .

'Все


Деякі називають молочай набагато більше схожим на справжні кактуси, ніж окремі різновиди останніх. Молочай росте повсюдно, але виник він в Африці, його ключова особливість - якщо його стебло надрізати, він виділяє липку, молочно-білу рідину. Багато різновиди молочаю забезпечені колючками - якщо ви хочете дізнатися все про кактуси, ви повинні знати, що колючки є однією з основних різновидів останніх.

Лампрантус.

'Все


Ще один корінний африканець, Лампрантус підрозділяється на величезну кількість видів, в теплому кліматі часто використовується як наземний покрив. Рослини відрізняються соковитими великими листям і яскравими квітками, і дуже нагадують один з різновидів кактусів. Вивчаючи все про кактуси, ви зможете знайти надзвичайно схожу на нього рослину.

Окотілло.

'Все


Дивлячись на кактуси - на фото, і на окотілло, здається, що різниці між ними зовсім немає, особливо через те, що листя окотілло теж покрите шипами, і росте воно упереміш з кактусами. Однак, і воно не є кактусом.

Юкка.

Все про кактуси для новачків.


Аналогічно багатьом іншим рослинам, юкка також дуже схожа на кактус, зі своїми довгими голками. Все про кактуси, що тільки є, говорить, що юкка повинна ніби як відноситися до них, але, як ми бачимо, ботаніки категорично проти цього.

Літопс.

Все про кактуси для новачків.


Цей «живий камінь» відноситься до сукуленти, проте не є кактусом. Ці унікальні і цікаві рослини родом з Південної Африки - якщо ви шукаєте і читаєте все про кактуси, ви повинні знати, що багато з них також з'явилися саме на африканських берегах. Літопси можуть відрізнятися за кольором і забарвленням, але в основному вони мають стандартні розміри і форми.


ну.......назнаю no ......маловато.....хай анимешникам!!!!!!!!!!!!!!!!!! wink


Я коле!кціоню кактуси таких я ще не бачив а кретикувати тим білше не буду! wink tongue

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!