Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » А ви дали своєму авто ім'я? Не постраждайте через це!
 
12-04-2010, 10:48  Суспільство / Кримінал / Наука / Випадки

А ви дали своєму авто ім'я? Не постраждайте через це!

 
НЕ ДАВАЙТЕ ІМЕНА РЕЧАМ

'А

Першим цей недобрий нюанс зауважив майстер жахів Стівен Кінг. Майже 40 років тому він написав «Христину» - моторошну розповідь про автомобіль, «закоханий» в свого господара, котрий знищував усіх, хто міг перешкодити його любові.

«Спілкуючись з технікою, як з живою істотою, ми ділимося з неї душею або енергетикою, що не так вже й важливо, - каже письменник. - Важливо те, що цей процес не проходить безслідно. Чому – нехай пояснюють вчені. Я ж можу сказати лише одне: остерігайтеся давати своїм речам імена».

Втім, обережність Кінга не врятувала. На початку 1990-х його збила машина: фургон «Додж», яким керував досвідчений водій. На рівній дорозі він раптом «вильнув» і зачепив письменника, що гуляв по узбіччю. Шофер зумів утримати в руках кермо. Лише завдяки цьому Кінг не загинув, а відбувся декількома переломами.

Ще лежачи в лікарні, Стівен ... викупив «Додж» у власника. «Одного разу я візьму кувалду і розіб’ю його вщент. ВОНИ повинні знати, що це не пройде ЇМ безслідно», - похмуро пояснив письменник журналістам. І дотримав слова: через кілька місяців публічно знищив фургон.


ВЕЛИКІ АВТОЖЕРТВИ

'А

Можна було б вважати цей факт дурощами схильного до жахів і містицизму письменника. Проте в історії є факти, що доводять: автомобілі не раз ставали вбивцями. І якщо їх не знищувати, вони продовжують свою чорну справу. Ось лише кілька прикладів.

1960 рік. Жертвою автомобіля став знаменитий письменник Альбер Камю. 4 січня 1960 Року він їхав з Провансу в Париж на «Рено», за кермом якого сидів племінник його книговидавця Мішель Галлімар. Раптом Галлімар крутнув кермо – і машина врізалася в дерево. Камю загинув миттєво, Мішель помер у реанімації, так і не встигнувши розповісти про причини катастрофи.
ПРО НИХ повідала дружина Галлімара, яка їхала на задньому сидінні і дивом залишилася жива. За її словами, в останню мить Мішель закричав: «Я не можу втримати кермо, вона повертає!» Але експерти, до яких звернулася поліція, лише розвели руками: «Рено» був в абсолютно справному стані.
Через деякий час автомооіль придбала і відновила одна з прихильниць Камю. Але незабаром «Рено» повторив маневр і врізався в дерево, вбивши господиню на місці. Після цього машину остаточно відправили на брухт.

1963 рік. У Далласі (США) був убитий президент Джон Кеннеді. Злочинця знайшли швидко: ним виявився Лі Харві Освальд. Але ... «Лімузин президента по праву можна було б назвати спільником вбивці», - заявив пресі один з членів спеціальної комісії, що розслідувала цю справу, - сенатор МакМіллан. Чиновник вказував на наступний факт: на зйомці ясно видно, що за пару митей перед пострілом лімузин раптом заглух. Поки водій в замішанні намагався завести машину, Кеннеді виявився ідеальною мішенню... Але як тільки постріли припинилися, машина ... завелася і рушила з місця. Однак версію сенатора МакМіллан відкинули як ірраціональну.
'А

1982 рік. За загадкових обставин загинула принцеса Грейс, більш відома як голлівудська актриса Грейс Келлі. Її авто заглух на гірській дорозі. Водій поставив авто на ручник і вийшов перевірити, в чому справа. У цей момент машина завелася, подолала опір ручного гальма і, набираючи швидкість, покотилася з гірського схилу вниз...

1997 рік. Трагічна загибель принцеси Діани. Ця справа до цих пір залишається загадкою. За висновками комісії, шофер в аварії не винен, папарацці теж не винні. Винен ... «Мерседес», який на швидкості 200 км/год раптом втратив керування, «вильнув» і врізався в опору тунелю. Механічних несправностей, які могли б привести до трагедії, експерти так і не виявили. «Мерс» був в ідеальному стані і «вильнув» наче з власної злої волі...



МИ ВІДПОВІДАЄМО ЗА ДІЙСНІСТЬ?

'А

Автомобілі «з характером» попадаються не тільки знаменитостям. Практично кожен водій може пригадати масу випадків, коли його машина вела себе, як справжня істота: дякувала за добре ставлення або, навпаки, помстилася за неуважність і нелюбов.

У квітні 2005 року Великобританію потряс випадок з 36-річної Елісон Тейлор. Жінка так розсердилася на свій «Пежо», який чомусь не хотів заводитися, що відкрила капот і почала бити кулаком по двигуну. У відповідь «ображений» неповажним ставленням до себе автомобіль сам завівся і задавив кривдницю.

Розслідування показало, що машина завелася і поїхала вперед, навіть незважаючи на те, що в запалюванні не було ключів. А близькі загиблої повідомили: Елісон любила «Пежо», але останнім часом він їй почав набридати і вона вголос заявляла, що думає позбутися від «мотлоху».

Чи справді людина ділиться з машиною енергетикою? Парапсихологи впевнено відповідають «так». Вчені... Вчені намагаються зрозуміти процес. А людство тим часом все сильніше прив'язується до різноманітної техніки, що стала вже рідною.


ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ

'А

Парапсихологи розробили кілька правил для автомобілістів, охочих жити в мирі зі своїми «залізними кіньми».

1. При купівлі старої машини намагайтеся дізнатися всі її «таємниці». Якщо авто хоча б пару разів побувало в аварії (тим більше з кров'ю або летальними наслідками), її краще не брати: енергетика відчувшого смак крові автомобіля безнадійно зіпсована.

2. Перед тим, як сісти за кермо, прислухайтеся до себе. З яким настроєм (не кажучи вже про самопочуття) ви вирушаєте в поїздку? Будь-якого негативу цілком може вистачити для біди...

З. Якщо Ви відчуваєте, що автомобіль став вам неприємний, прикладіть максимум зусиль для того, щоб його продати. Невдоволення один одним буде поступово накопичуватися і одного разу досягне критичної маси.

4. Бережіть ауру автомобіля в чистоті. Пам'ятайте: авто – не місце для сімейних «розбірок» чи гучних телефонних (і не тільки) сварок. Негативні емоції дуже швидко «вбираються» ним.

5. Не кривдьте автомобіль. Доглядайте за ним з не меншою ретельністю, ніж за коханою (-им) дружиною (чоловіком) або чотириногим другом. Обділений ласки і уваги чоловік може піти до іншої, пес – вкусити за ногу. Автомобіль же кусати не стане. Він просто візьметься глухнути в самих невідповідних місцях. А якщо це вас не пройме, цілком може влаштувати щось неприємніше.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!