Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 цікавих, але марних фактів!!!
 
14-04-2010, 15:21  Суспільство / Наука / Випадки / Історія

10 цікавих, але марних фактів!!!

 
'10

3. За станом на травень 2008 року в Каїрі, де проживає більше 18 мільйонів людей, налічувалося 9 світлофорів.
'10

4. У пуританській Англії 19 століття з громадського життя старанно виганялося все, що могло здатися хоч трохи еротичним. Так, під час концертів на ніжки роялів надягали чохли, щоб ніхто, дивлячись на ці голі ніжки, не задумався про що-небудь непристойне.
'10

5. У 1927 році був запатентований флюороскоп для взуттєвих магазинів, що надійшов в американські і європейські салони. Покупцеві робили рентгенівський знімок ніг, за яким було дуже зручно підбирати взуття. Однак після численних скарг на шкоду здоров'ю від ударної дози радіації (одній жінці навіть ампутували ноги), всі апарати були відкликані і знищені.
'10

6. Датацентр IBM в швейцарському місті Уітікон, побудований в 2008 році, підігріває воду в місцевому басейні за рахунок відведення тепла від масиву серверів.
'10

7. Кефір родом з Кавказу, а його закваска передавалася з давніх часів у спадщину. Лише на початку 20 століття російським молокозаводчикам вдалося виманити кілька горошин і почати виробництво свого кефіру. Основна мікрофлора кефірного грибка являє собою складний симбіоз декількох мікроорганізмів. До цих пір його не вдалося повторити штучно.
'10

8. На початку 20 століття в Тибеті стягувалося близько 2000 видів державних податків, включаючи податок на весілля, на народження дітей, на право співати, танцювати, дзвонити в дзвіночок і бити в барабани. У 1926 році Тибет почав створювати армію, терміново були потрібні гроші, а всі звичайні податки вже були. Тоді Далай-Лама ввів податок на вуха.
'10

9. У числа Пі є два неофіційних свята. Перший – 14 березня, тому що цей день в Америці записується як 3.14. Другий – 22 липня, що в європейському форматі записується 22 / 7, а значення такої дробу є досить популярним наближеним значенням числа Пі.
'10

10. На давньогрузинській мові "Джуга" означає "сталь". Ймовірно тому Йосип Джугашвілі взяв собі псевдонім Сталін.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!