Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 найдивніших питань та відповіді на них!!!
 
18-04-2010, 18:51  Суспільство / Наука / Технології / Випадки / Відпочинок / Медицина

10 найдивніших питань та відповіді на них!!!

 
1. Чи відчуває людина біль, коли їй відтинають голову?

'10

Відповідь: так, відчуває.
У результаті медичного дослідження, проведеного в 1983 році, був зроблений висновок, що незалежно від того, наскільки швидко проводиться страта, при втраті людиною голови неминучі кілька секунд болю. Навіть при використанні гільйотини, яка вважається одним з найбільш "гуманних" засобів обезголовлювання, не можна уникнути сильного болю, який буде тривати не менше 2-3 секунд.

Було багато випадків, коли після удару ката голова страченого людини ще продовжувала "жити". Наприклад, в 1905 році був проведений жахливий експеримент, коли французький лікар назвав страченого чоловіка на ім'я через кілька секунд після того, як той був обезголовлений. У відповідь на обличчі у відрубаної голови піднялися повіки, зіниці сфокусувалися на доктора, і через кілька секунд очі закрилися знову. Доктор заявив, що, коли він повторив ім'я страченого знову, ще раз повторилося те ж саме, і лише на третій раз голова ніяк не відреагувала на його слова.

Звичайно, від майстерності ката залежить те, наскільки сильний біль буде випробовувати страчений. При страті шотландської королеви Марії Стюарт в 1587 році кат завдав 3 удари, щоб відрубати голову, і навіть після цього йому довелося завершити свою роботу з допомогою ножа.


2. Чому ананаси такі колючі?

'10

Колюча зовнішня сторона ананасів, здається, суперечить самій меті існування цього фрукта: яким же чином тварини можуть дістатися до солодкої м'якоті, яка знаходиться всередині?[/center]

Справа в тому, що ті ананаси, які продаються в магазинах, насправді ще зовсім незрілі. Тварини, що мешкають в лісах, їдять ананаси після того, як ті поспіють і впадуть з дерев на землю. Полежавши на землі кілька днів, ананас стає м'яким і його вже легко відкрити. Саме тоді тварини з'їдають його. Колюча зовнішня сторона є у плодів багатьох рослин, щоб захистити фрукти до тих пір, поки ті повністю не достигнуть.

3. Які розміри кротової нори?

'10

Кріт харчується черв'яками та іншими плазунами, які проникають в його підземний світ. Розмір кротові нори залежить від того, наскільки багата живністю та земля, в якій мешкає кріт. Безумовно, нора у крота, що живе під соковитим лугом, буде значно менше нори, яку викопає кріт, що мешкає в кислому ґрунті. Усього дорослий кріт може викопати нору, площа якої складе понад 7 тисяч квадратних метрів, побудувавши багаторівневу мережу тунелів, у якої може бути до 6 рівнів. Кріт риє нору глибоко, з різними переходами і "коморами", в яких він зберігає свою здобич.

4. Якщо ви одягнені в чорні штани або спідницю, чи виглядає від цього ваш зад меншим?

'10

Відповідь: так, це так.
Людське око краще сприймає світлі кольори, тому обриси частин тіла в темному одязі здаються менше за розміром. Проблема в тому, що це спрацьовує тільки тоді, коли ви дивитеся на людину ззаду. Коли ви дивитеся на нього збоку, зад проявляє свої справжні розміри.


5. Чому кропива жалить так боляче?

'10

Кропива при дотику до шкіри викликає таке сильне відчуття дискомфорту тому, що ця рослина виділяє суміш з 3 хімічних речовин, коли ніжні волоски на її листочках руйнуються при контакті зі шкірою людини. Проти опіку цими кислотними хімічними речовинами, що входять до складу кропиви, прийнято використовувати прикладання до потерпілої ділянці шкіри листа щавлю. Він при терті його об шкіру виділяє луг. Ефективність цього засобу викликає питання, деякі вважають, що біль зменшується насправді тому, що прохолодний лист щавлю охолоджує шкіру.

6. Скільки видів мікроорганізмів живе «НА» або «В» людському тілі?

'10

Таких мікроорганізмів близько 200, причому 80-у роті. Наш організм – це ціла фабрика з виробництва мікробів. Щодня наше тіло виділяє від 100 мільярдів до 100 трильйонів бактерій. На кожному квадратному сантиметрі людського кишечнику знаходиться до 10 мільярдів мікробів, на кожному квадратному сантиметрі шкіри – до 10 мільйонів. Найбільше мікробів знаходиться на зубах, в горлі і в травному тракті, де концентрація мікробів в тисячу разів вище, ніж на поверхні шкіри. Крім того, на тілі людини знаходяться такі паразити, як фолікулярний кліщ, який не приносить людині шкоди, харчуючись клітинами мертвої шкіри. Інших паразитів нешкідливими не назвеш. Наприклад, амеба Naegleria fowlery проникає в людський мозок і розмножується там до тих пір, поки людина не помре.

7. Чому, якщо змастити розрізане яблуко лимонним соком, воно не потемніє?

'10

Відповідь на це питання криється в клітинній структурі яблука. Коли ніж розрізає шкірку, відбувається руйнування клітин яблука, і повітря окислює ферменти цього фрукта. Процес, коли яблуко набуває коричневий колір, спрямований на те, щоб допомогти процесу загоєння клітин, а також зробити яблуко непривабливим для тварин, які б захотіли його з'їсти. А лимонна кислота, яка міститься у лимоні, уповільнює цей процес зміни кольору зрізу яблука.

8. Наскільки товстим людині потрібно стати, щоб бути куленепробивною?

'10

Для цього довелося б стати жахливо товстим. Куля найпоширенішого калібру – 9 мм – здатна пробити 60 см людської плоті до повної зупинки. Крім того, навіть якщо б куля і застрягла в жирових відкладеннях на тілі, кульовий удару завдав би серйозне пошкодження внутрішніх органів і людина могла б померти від тромбозу судин.

9. Які тварини їдять ос?

'10

Ос їдять птахи, скунси, ведмеді, ласки, щури та миші. Ос і бджіл вживають в їжу птиці 133 видів, які уникають укусів цих комах, розчавлюючи їх об стовбур або гілки дерев. Борсуки викопують осині гнізда й вживають їх вміст в їжу, незважаючи на явне невдоволення та опір мешканців гнізд. Також ос вживають в їжу бабки, жаби, метелики та жуки. Личинки деяких видів ос приємні на смак, якщо обсмажити їх в олії.

10. Чому природа не винайшла колесо?

'10

Природа винайшла його, просто це було непомітно до недавнього часу. Мікроорганізми використовують круглі диски для пересування. Бактерії пересуваються за допомогою "коліс" – вони рухаються, прикріплені до "коліщати" у клітинній мембрані. Це колесо обертається на величезній швидкості (до 100 обертів на секунду) і виробляє електрику, яка заряджає протеїни, прикріплені до клітинної мембрани.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!